• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Texture Spray

Wat is een texture spray?

Lees meer

De naam zegt het eigenlijk al een texture spray, of in het Nederlands een textuur spray, is een haarproduct dat zorgt voor veel textuur. Zo’n product gebruik je als je meer definitie wilt aanbrengen in je haar en meer body wilt creëren.

Het is eigenlijk een specifieke categorie binnen haarspray met unieke eigenschappen die in veel gevallen ook overeenkomen met sea salt sprays. Een texture spray geeft veel volume en body zodat je haar voller en dikker lijkt.

Je hebt ook nog de categorie dry texture spray. Dit is zeer gelijkend op reguliere textuur sprays, maar vaak geven ze iets meer grit en zijn ze, je verwacht het niet, minder nat. Ze voelen een klein beetje zanderig aan in je haar om extra veel structuur te geven.

De term dry texture spray en texture spray worden vaak gebruikt om hetzelfde aan te duiden.

Wanneer gebruik je een texture spray?

Meestal gebruik je het als een pre-styler voordat je eventueel nog een ander product aanbrengt voor extra styling en hold. Een textuur spray werkt perfect samen met een föhn om de meeste volume te bereiken.

In dat geval breng je de texture spray aan in lichtelijk vochtig haar bij je haarwortels. Vervolgens föhn je je haar in model om de meeste volume en definitie te bereiken. Ook ideaal om krullend haar meer body te geven en luchtig te laten lijken.

Texture sprays geven geen glans, maar absorberen juist de overtollige olie in je haar om meer structuur te creëren. Daarom is het ook zo’n ideaal pre style product, want het geeft wel volume, maar geen glans.

Uiteraard kan je een textuur spray ook gewoon op zichzelf gebruiken als je verder geen extra hold of glans wilt toevoegen aan je kapsel, maar gewoon een lekker los en voluminous kapsel wilt bereiken.

Verschil tussen texture spray en dry shampoo

Het is begrijpelijk om de twee te vergelijken. Beiden hebben ze eigenschappen om je haar als het ware te verfrissen en overtollige olie te absorberen voor die matte finish. Een dry shampoo is daar erg goed is en perfect voor een luie ochtend als je niet gaat douchen.

Het geeft alleen veel minder volume en body in vergelijking met een echte texture spray of dry texture spray. Een dry shampoo is dus meer een verfrisser voor je haar, maar geen echt styling product zoals een textuur spray dat wel is.

Populaire en goede texture sprays

Shear Revival en Byrd hebben beide zeer populaire texture sprays voor mannen om extra volume, structuur en definitie aan te brengen in het haar. Dit zijn natuurlijke merken die hun producten speciaal formuleren voor mannen, dus wees niet bang voor bloemetjesgeuren en dergelijke.

Steeds meer mannen gebruiken graag pre styling producten om hun kapsel naar een hoger niveau te tillen en in veel gevallen wordt er dan gekozen voor een texture spray of sea salt spray voordat je je favoriete haarwax, klei, paste of pomade aanbrengt.

Lees minder
Filters
13 producten
Sorteren op
13 producten
Sorteren op