Baardbalsem

Een baard kan je gezicht maken of breken. De baard is natuurlijk heerlijk mannelijk om te hebben, maar hoe zorg je ervoor dat hij er niet alleen goed uitziet maar ook goed voelt? Dat is waar baardbalsem zijn intrede doet.

De naam zegt het al een beetje, het is balsem voor je volle baard (en de huid onder de baard).

Wat doet baardbalsem?

Heb jij last van een baard die alle kanten opgroeit en die maar niet in model wil zitten? Dan wil jij baardbalsem hebben. Het maakt niet uit of je nou een baard hebt zonder snor of met snor, baardbalsem helpt om meer controle over je baard te krijgen.

Baardbalsem is een tool om je baard te stylen. Net als met gewoon haar is baardhaar niet voor elke man hetzelfde. Het enige dat hetzelfde is, is dat het haar toch echt anders is dan het haar op je hoofd.

Als je baard alle kanten op lijkt te groeien dan kan baardbalsem je helpen om je baard te stylen, omdat het een bepaalde “hold” kan hebben. Dit is waar de stylingtermen beginnen. De hold bepaalt in hoeverre jij kan bepalen waar elk baardhaardje heengaat.

Dus nadat je jouw baard hebt gewassen en gekamd kan je de baardbalsem gebruiken om de wilde spring-haartjes te temmen en ervoor te zorgen dat alle baardharen naar beneden gaan en niet opzij, of zelfs omhoog.

Dat is niet het enige dat baardbalsem doet, de naam zegt het al een beetje. Het is een balsem en verzorgt je baardhaar dus ook. Het werkt namelijk ook als een vochtinbrenger, of moisturizer, voor je baardhaar. Hierdoor wordt je haar zacht (wat helpt tegen kriebelen) en steiler.

Andere eigenschappen van baardbalsem zijn:

  • Het geeft je baard een beetje glans.
  • Het helpt om vocht wat je met een conditioner op je baard hebt gebracht in je baard te houden.
  • Het zorgt voor een beetje extra gewicht, waardoor je baard steiler wordt.
  • Het voedt je baardhaar met vitaminen en mineralen waardoor het gezond blijft.

Hoe baardbalsem gebruiken?

Afhankelijk van de structuur van de baardbalsem die je kiest, moet je het eerst nog even warm wrijven in je handen. Maar sowieso breng je het eerst aan op je handen en smeer je het daarna lekker in je baard. Met je handen en vingers style je dan je baard op de manier die jij fijn vindt.

Voor een kleinere baard heb je vaak een hoeveelheid nodig die net zo groot is als je vingertop. Als je een langere baard hebt, heb je vaak meer baardbalsem nodig. Afhankelijk van je baard en lengte kun je dus experimenteren met twee vingertoppen baardbalsem in plaats van één.

Dan druk je de hoeveelheid in de palm van je hand en wrijf je de balsem tussen je handen. Je handen worden dan olieachtig.

Vervolgens breng je het aan op je baard van wortel tot aan de punt. Je kunt het aan de bovenkant aanbrengen en met je vingers door je baard kammen. Om de balsem overal te krijgen kan je je baard ook nog een keer kammen en de kam gebruiken voor de styling. Dan gebruik je hem vooral op de zichtbare kant van je baard.

Als je toch te veel balsem hebt gebruikt kan je dat eraf vegen met een handdoek of zelfs voorzichtig afspoelen. Gebruik anders voor de zekerheid een vochtige handdoek. Met een goede baardshampoo en baard conditioner kan je je baard grondig reinigen zonder deze droog te laten aanvoelen.

Goede baardbalsems voor je baard

Op Moquer hebben we meerdere baardbalsems voor je in de aanbieding. De baardbalsem van Reuzel is bijvoorbeeld ontzettend populair.

Voor een gezonde baard

Reuzel Baardbalsem Wood and Spice zorgt ervoor dat jouw baard verzorgd en gezond blijft. Dit product verzacht je baard en heeft ook nog eens een aangename geur. Je baard blijft gezond bij de haarwortels waardoor je minder last krijgt van jeuk of irritatie.

Reuzel Baardbalsem Wood and Spice geeft een lichte hold zodat je je baard makkelijker in model kunt krijgen met je handen of een baardkam. De formule bevat boters en oliën om de huid onder je baard te hydrateren en te voeden. Ook helpt het om de kans op baardroos te verkleinen. Deze Reuzel beard balm heeft een aangename geur van hout en kruiden.

Voor extra verzorging

Heeft jouw baard meer verzorging nodig en hulp om er zacht en verzorgd uit te zien? Dan is de Uppercut Deluxe Beard Balm een ideaal product voor mannen die meer nodig hebben om hun baard te temmen dan alleen een baardolie. Deze baardbalsem is makkelijk aan te brengen en geeft veel controle. Het is gezond voor je baard en de balsem is niet onnodig vettig of plakkerig.

Uppercut Beard Balm zorgt voor een medium hold en een medium glans. Harde baardharen worden weer wat zachter en lastige haartjes zijn onder controle te brengen. De formule bevat geen parabenen of sulfaten en heeft een aangename en lichte geur van kokos. Het werkt erg goed voor de iets langere baarden die iets meer verzorging nodig hebben.

Voor een droge huid en baard

Kan jouw baard en huid wel wat hydratatie gebruiken? Dan zijn de Proraso Baardbalsems ideaal voor jou. Deze zorgen voor veel hydratatie en helpen jou om jouw baard in model te brengen door hun lichte hold. Deze producten geven een lichte hold en hydrateren de huid onder je baard. Deze baardbalsems bevatten natuurlijke ingrediënten en er zijn vier aangename geuren om uit te kiezen.

Proraso baardbalsem maakt jouw baard zachter en geeft het een fijne structuur. De formule bevatten geen parabenen of sulfaten. Het bevat juist veel natuurlijke oliën en waxen voor ongekende hydratatie voor grote en dikke baarden.

Conclusie

Een baardbalsem is een ideaal product als een baardolie alleen niet genoeg is voor jouw mooie, dikke baard. Daarnaast geeft een beard balm ook gewoon meer styling mogelijkheden. De structuur is wat dikker en kan daardoor zorgen voor een lichte hold in jouw baard en om lastige haartjes beter onder controle te krijgen. Het is een ideale aanvulling op een baardolie als je gaat voor de beste baardverzorging.

Als je op zoek bent naar een baardbalsem op 10, dan kan je gewoon even in de Moquer shop kijken, want daar hebben we een mooi assortiment met baardbalsems van hoogwaardige merken met natuurlijke ingrediënten. Dit soort baardbalsems vindt je niet zomaar even bij de Kruidvat of drogist.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van baarden, snorren, groomign en meer!