Borsthaar scheren

eBorsthaar komt in allerlei verschillende vormen en hoeveelheden. Voordat je het eigenlijk doorhad begon er bij je borstkas en buik steeds meer haar te groeien. Rond je puberteit raak je als man steeds ‘behaarder’.

Nou vinden we het allemaal stoer om eens een baardje of snorretje te laten staan en scheren we deze ook weer net zo makkelijk weg. Het is sociaal geaccepteerd en normaal om je gezichtshaar weg te scheren. Hoe anders zit dat eigenlijk bij je borsthaar?

Je borsthaar laten staan?

Natuurlijk kun je er als man voor kiezen om je borsthaar gewoon lekker te laten zitten waar het zit. Dat heeft zo zijn voordelen. Het is namelijk hartstikke lekker om in de winter een extra vacht in de vorm van borsthaar te hebben. Bovendien is het helemaal niets raars en staat het sommige mannen juist wel heel goed. Het geeft je als man iets ruigs en stoers.

Borsthaar is van alle tijden. In de jaren 70 en 80 was borsthaar immens populair en liepen mannen trots met hun overhemden lekker open rond. Bovendien is borsthaar ook gewoon iets natuurlijks en vinden sommige vrouwen het juist heel aantrekkelijk. Kortom alle reden om je borsthaar gewoon te laten staan.

Borsthaar wel scheren

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je borsthaar wel te scheren. Misschien vind je borsthaar gewoon irritant of het niet goed bij je staan. Er zijn ook mannen die gewoon heel erg behaard zijn en zich daardoor onzeker kunnen voelen. Het is dan goed voor te stellen dat zij hun borsthaar wegscheren, zodat ze beter in hun vel zitten. Je kunt ook erg last hebben van je borsthaar in de zomer, doordat het gewoon te warm is.

Ook kun je je borsthaar wegscheren omdat je het simpelweg mooier vindt. Zoals er vrouwen zijn die mannen met borsthaar aantrekkelijk vinden, zijn er ook veel dames die juist heel erg vallen op mannen die hun borsthaar wel scheren.

Taboes

borsthaar

Dat het een beetje taboe is om je borsthaar te scheren, is tegenwoordig eigelijk niet meer aan de orde. Mannen worden steeds zelfbewuster en letten meer op hun verzorging en uiterlijk. Het is nu eigenlijk heel normaal om je borsthaar gewoon weg te scheren als je dat graag wilt. Zelfs de oude Grieken en Romeinen lieten hun borstkas kaal scheren. Vooral gladiatoren die imposant wilden doen met hun spieren lieten dit regelmaat doen. Kijk maar eens op oude schilderijen en andere kunstwerken uit die tijd.

Dat is nu niet veel anders. Als jij vaak naar de sportschool gaat en vaak de bench press doet, dan wil je uiteraard je borstspieren wel flaneren op het strand of elders. Als er allemaal haar overheen is gegroeid, dan vallen die spieren gewoon minder op. Dan is het zeker aan te raden om je borsthaar weg te scheren.

Hoe borsthaar te scheren

Er zijn een aantal methodes om van je borsthaar af te komen. Ik zal hieronder twee methodes benoemen om je borsthaar te scheren. Elke methode heeft zo zijn voor- en nadelen.

Body groomer

Aangezien het ook de titel van deze blog post is, zal ik maar beginnen met het scheren van je borsthaar. Dit kun je doen middels een body groomer of trimmer. Er zijn tegenwoordig heel veel van deze elektrische apparaten op de markt waarmee je gemakkelijk van je borsthaar af komt.

Het nadeel van een trimmer is wel dat je bijna nooit je gehele borstkas echt helemaal glad scheert. Er blijven altijd stoppeltjes achter, want een body groomer of trimmer scheert de haartjes minder dicht bij de huid af dan een scheermes. Voordeel is dat je de mesjes niet snel hoeft te vervangen, maar wanneer ze vervangen dienen te worden, dan is dat vaak redelijk prijzig.

Scheermes

Als je voor helemaal glad gaat, dan kan je het beste je borsthaar scheren met een scheermes. Dat kan je doen met wegwerpmesjes, maar de beste methode is om een safety razor te gebruiken. Wegwerpmesjes met 4 of 5 mesjes boven elkaar kunnen snel verstopt raken en het is ook gewoon slecht voor het milieu.

Een safety razor is een klassiek scheermes dat minder snel verstopt raakt en die jaren meegaat. Je vervangt alleen af en toe het mesje dat in de kop van het scheermes zit, maar die kosten minder dan een euro per stuk.  Je kan ook de scherpte van deze mesjes kiezen, dus als je een gevoelige huid hebt, dan kies je gewoon een minder scherp mesje.

Enkele safety razors om je borsthaar te scheren:

 

Borsthaar is over het algemeen veel dunner dan baardhaar, dus je hoeft geen druk uit te oefenen op je scheermes. Je kan gewoon heel lichtjes het haar afscheren en frequent de kop afspoelen met water. Op die manier bereik je een zeer glad resultaat. Je kan zowel scheerzeep, scheercrème of scheerschuim gebruiken. In het begin moet je huid soms even wennen aan deze methode.

Borsthaar harsen

Uiteraard kan je ook je borsthaar harsen en dan verwijder je het haartje met wortel en al. Voordeel is een volledig gladde huid als het lukt om de haartjes in totaliteit te verwijderen, maar dat gaat niet altijd goed. Het is uiteraard ook niet de meest comfortabele manier om van je borsthaar af te komen. Let er ook op dat je geen last krijgt van ingegroeide haartjes.

Wanneer je je borsthaar wilt harsen, dan is het vaak beter om naar een schoonheidsspecialist te gaan. Het is niet eenvoudig om je eigen borsthaar netjes te verwijderen met hars en harsstrips. Zo'n behandeling kost uiteraard geld en je moet het blijven herhalen om te blijven genieten van een glad resulaat.

Conclusie

Borsthaar is iets natuurlijks en sommige vrouwen vinden het geweldig en anderen zien het liefst geen enkel haartje. Qua mode of trend kan je niet verkeerd gaan, want tegenwoordig is zowel borsthaar laten staan als borsthaar scheren allebei volledig geaccepteerd.

Mocht je besluiten om je borsthaar te gaan scheren of verwijderen, dan is het belangrijk om te kijken hoe je dat het beste doet. Hopelijk heeft deze post geholpen om de juiste keuze te maken, zodat je veilig en comfortabel je borsthaar kan scheren, als je dat overweegt.

In de Moquer shop vindt je heel veel producten om zowel je borsthaar en eventueel je baard te scheren.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste huidverzorging, grooming en haarstyling!