Haar blonderen man

Je haar blonderen als man kan in de zomer een super leuk idee zijn. Veel mannen die vroeger blond waren, maar nu meer donkerblond/bruin haar hebben kiezen hiervoor om de frisse blonde look te krijgen.

Hoe blond wil je het maken?

Er zijn meerdere gradaties van blond haar. Je kunt van honingblond naar platinablond gaan. Hoe zal de blonde tint die jij wilt hebben je staan? De complexie van je huid heeft veel invloed. Soms staat bij jouw tint honingblond beter dan platinablond, omdat platinablond je huid ook bleker kan laten lijken.

Daarbij heeft het ook invloed op je algehele look. Lichtere kleding staat vaak beter bij lichter haar en dat kan ook een reden zijn om je haar blond(er) te maken.

Er zijn globaal gezien drie tinten blond die je kan uitproberen:

Asblond

Asblond haar is vergelijkbaar met platinablond haar, maar iets minder heftig. Het is blond dat neigt naar grijs, maar dus niet grijs is. Grijs haar is een andere trend waar je op onze blog ook informatie over kan vinden.

Platinablond

Platinablond kennen we natuurlijk van de playboy modellen, en acteurs zoals Zack Efron, zanger Justin Timberlake toen hij nog in 'N Sync zat, Justin Bieber en Joe Jonas. Dit is een hele heldere blonde kleur met een beetje een gelige tint.

Koperblond/honingblond

Dit is een donkerder versie van blond, maar wel lichter dan natuurlijk donkerblond haar. Als je een wat donkere huidskleur hebt kan deze tint heel mooi staan.

Blonde highlights

In plaats van je hele haar te blonderen kan je ook blonde highlights in je haar laten zetten. Wanneer je dit in je hele haar laat doen wordt ook vaak gesproken van een Coupe de Soleil, maar afhankelijk van het kapsel dat je hebt kan je ook zeggen dat je alleen het haar bovenop je hoofd highlights geeft of laat blonderen. Dit zie je ook vaak met een opscheer kapsel.

Zelf blonderen of laten blonderen?

Afhankelijk van de kleur haar die je op dit moment hebt kan je zelf je haar blonder maken dan het is, of kun je naar een kapper gaan die jouw donkere lokken blond kan maken. Het risico om van bruin haar naar blond te gaan wanneer je dit zelf doet is dat de kleur niet lukt en je een soort oranje kleur krijgt.

Ga je juist wel naar een kapper of barbier, dan heb je ook als voordeel dat je samples van het blonde haar langs je gezicht kunt houden om te zien of de kleur je staat. Op die manier weet je zeker dat je de juiste blonde tint in je haar krijgt.

Er er zijn nu 3 tinten besproken, maar je hebt hier natuurlijk allerlei gradaties tussen. Afhankelijk van je haarkleur op het moment van blonderen, kan het zijn dat je some meerdere kappersafspraken nodig hebt, omdat het een te grote stap kan zijn om meteen van een donkere haarkleur naar een veel lichtere te gaan. Als je dit wel zou doen, dan kan de kleur anders uitpakken dan je zou willen.

Blonde kleur testen

Wat je ook nog kan doen is om een kleurspoeling in je haar aan te brengen zodat je kunt testen hoe je er langere tijd uitziet met blond haar en of je dit inderdaad leuk vindt. Het voordeel van een kleurspoeling is dat als je na een paar dagen merkt dat de kleur je toch verveelt, je weet dat na nog een paar keer wassen de kleur er ook weer uit is. Dit voorkomt dat je weer terug mag naar de kapper om toch weer terug te gaan naar je donkere lokken.

Verzorgen van geblondeerd haar

Om je haar te blonderen wordt het vaak eerst ontkleurd met peroxide zodat je geen last krijgt van een oranje gloed of iets dergelijks. Wat een nadeel van blonderen van haar is, is dat je haar hier erg kwetsbaar van wordt. Het is namelijk een chemisch proces.

Daardoor is het belangrijk om je haar na het blonderen flink te voeden. Schaf daarom een shampoo aan die speciaal is voor gekleurd haar, zodat je haar goed gehydrateerd wordt zonder de kleur te verminderen. Het is aan te raden om voor milde shampoos te kiezen, zodat je blonde haar langer mooi blijft.

Om je haar te herstellen van een behandeling om het blonder te maken, kan je heel goed gebruik maken van onderstaande shampoos. Vooral de Label M. Brightening Blonde Shampoo is uiteraard erg geschikt om jouw nieuwe blonde lokken langer mooi te houden. Ook de andere shampoos hieronder zijn veilig te gebruiken in gekleurd haar en erop gericht om jouw droog of beschadigd haar, bijvoorbeeld door middel van blonderen, weer te hydrateren en sterk te maken.

Deze vochtinbrengende shampoos helpen jouw haar te herstellen van de behandeling en ze bevatten vaak natuurlijke oliën en ingrediënten, zoals arganolie, vitamine A en E. Je haar zal er beter uitzien, meer glans hebben en zachter aanvoelen.

Shampoos om te gebruiken in geblondeerd haar

Een conditioner is ook belangrijk voor het verzorgen van geblondeerd haar.

Voor licht haar, zoals blond of grijs haar, is het belangrijk om jouw haar en hoofdhuid weer goed te hydrateren. Een vriend van mij heeft jaren geleden zijn haar laten blonderen, en wat hem vooral opviel, was dat het een behoorlijke aanslag was op zijn hoofdhuid. De föhn die de kapper na het blonderen aanzette leek heter dan heet. Blonderen blijft een chemisch proces en zal je haar altijd wel iets beschadigen.

Gelukkig hebben de bovengenoemde shampoos ook vaak een conditioner die er perfect mee samengaat voor de ultieme verzorging voor jouw geblondeerde haar.

Conditioners om te gebruiken in geblondeerd haar

Soms is een voedende shampoo en hydraterende conditioner niet genoeg om jouw dorstige, geblondeerde haar weer zacht en verzorgt aan te laten voelen. Dan zou je kunnen kijken naar een haarmasker of haarolie. Deze producten zijn erop gericht om jouw haar flink te hydrateren, want je wast ze niet uit. Ook een leave-in conditioner is te overwegen.

Je haar krijgt op die manier een natuurlijke glans en zal er niet zo droog uitzien. Daardoor komt je blonde haar ook veel beter tot zijn recht. Ook wanneer je regelmatig je haar föhnt bij het in model brengen, dan is het aan te raden om een haarolie of pre-styling spray te gebruiken om jouw blonde lokken te beschermen tegen de hitte van de föhn.

Een haarolie helpt ook om moeilijke haartjes te temmen en het kan gespleten haarpunten verminderen.

Producten voor hydratatie en bescherming

Conclusie

Je haar blonderen kan dus ontzettend leuk zijn als je jezelf een make-over wilt geven. Vooral de eerste keer is het handig om dit door een professional te laten doen, die kan je dan ook advies geven over hoe je het blonde haar zo lang mogelijk mooi kunt houden en hoe je het goed kunt verzorgen.

Geverfd haar en zeker geblondeerd haar heeft extra verzorging nodig. Daarom kan het handig zijn om een verzorgende shampoo, conditioner en haarolie te gebruiken. De conditioner en haarolie verzorgen niet alleen jouw geblondeerde haar, maar ook jouw hoofdhuid. Deze heeft het ook te verduren tijdens het chemische bleekproces. En pre-styling producten zijn aan te raden wanneer je regelmatig je haar föhnt.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van haarverzorging, haarstyling en nog meer. In de Moquer shop vindt je maar liefst 900 producten om te helpn bij jouw look!