Haar uitdunnen man

De eerste keer dat ik iemand kende die zijn haar liet uitdunnen vond ik dat ontzettend vreemd. Hij had ook wel een dikke bos haar omdat hij ergens een Indische afkomst had. Veel Aziatische mannen en vrouwen hebben mooi dik haar.

De meeste pruiken van natuurlijk mensenhaar worden vaak gemaakt van haar van Indische vrouwen. Veel mannen willen juist dikker haar, omdat ze last hebben van dunner wordend haar of zelfs haaruitval. Maar waarom is het uitdunnen van je haar soms wel een goed idee?

Super dik haar is lastig te stylen

Het uitdunnen van dik haar kan soms handig zijn als je haar anders super lastig in model te brengen is. Door het haar wat dunner te maken heb je meer grip op wat je doet en kan het kapsel net wat luchtiger worden.

De structuur van je haar verandert vaak als je het uitdunt en dat zorgt ervoor dat de styling eenvoudiger gaat.

Daarbij heb je ook minder van het stylingsproduct nodig, omdat je gewoon minder haren in een bepaalde houding hoeft te krijgen en houden.

Soms is het echter zo dat je uitgedunde haar juist lastiger te stylen is, vraag dus altijd advies voordat je tot deze stap overgaat.

Je haar gaat er anders uitzien

Wanneer je je haar uitdunt kan je kapsel er ook even wat anders uitzien. Let wel op, wanneer het haar weer terug groeit ziet je haar dichter bij je hoofd er dikker uit dan bij de uiteinden. Het is dan wel zo dat je haar er dikker uitziet omdat je kortere uitgedunde haar het langere niet uitgedunde haar meer omhoogduwt.

Soms heb je ook plekken met meer haar en plekken met minder haar. In dat geval kunnen de plekken die duidelijk meer haar hebben uitgedund worden zodat je haar wat gelijkmatiger op je hoofd zit.

Je haar droogt sneller

Omdat je haar dunner is, komt er meer lucht tussen en dat zorgt ervoor dat je haar sneller droogt. Super handig als je haast hebt of gewoon even snel je haar droog wilt hebben. Het föhnen gaat een stuk sneller en als je het aan de lucht laat drogen, dan loop je niet de halve dag met nat haar rond. Ideaal toch!

Hoe wordt haar voor mannen uitgedund?

Het uitdunnen van haren kan op meerdere manieren. Er is bijvoorbeeld een speciale schaar voor het uitdunnen van dik haar. De schaar is zo vormgegeven dat hij maar een deel van het haar knipt dat in de schaar komt.

Door deze schaar te gebruiken tijdens het knippen van laagjes krijgt je haar ook meer structuur. Het uitdunnen kan ook gedaan worden met een normale schaar en een kam om het haar op verschillende lengtes te knippen.

Wat als het uitdunnen niet goed voor je werkt?

Soms merk je dat wanneer je jouw haar uitdunt niet het gewenste effect heeft, maar toch kun je last hebben van je dikke haar. Wat kun je dan doen?

In dat geval kun je jouw haar met koud water afspoelen. Koud water zorgt ervoor dat je haar dunner wordt omdat je haar zich als het ware sluit. Je haar houdt hierdoor ook vocht beter vast. Dit kan in sommige gevallen net de boost zijn die je haar nodig had om er wat dunner uit te zien zonder dat er gelijk in je kapsel geknipt moet worden.

Heb je jouw haar geverfd? Dan is koud-afdouchen ook handig, want die kou zorgt er ook voor dat je haar de kleur beter vasthoudt. Lees deze blog als je er wel eens over na hebt gedacht om je haar te blonderen.

Dik haar verzorgen

Dik haar kun je dus laten uitdunnen of door koud af te douchen wat minder volumineus maken. Maar omdat je dan veel haar hebt, komt er vaak ook meer kijken bij het schoonhouden en het verzorgen van je haar.

Dik haar houdt nu eenmaal alles beter vast, zowel je stylingproducten als de fijnstof in de lucht.

Om alles goed weg te wassen kun je gebruik maken van de Bumble and Bumble Sunday Shampoo. Dit is een zeer diep reinigende shampoo geschikt voor fijn tot normaal dik haar. Mocht je nog wat haarstyling product in je haar hebben, dan wast deze shampoo dat eenvoudig weg. Net zoals overtollige olie en andere vuiltjes die zich hebben opgestapeld in je haar.

De opmerking in de referentie laat wel zien dat het gebruik van een conditioner na deze shampoo aan te bevelen is:

“Ik gebruik weekelijks sulfaat vrij shampoo en een à twee keer per maand de Sunday shampoo om alle “build-up” weg te wassen. Top product maar niet overdrijven want die verwijdert niet alleen “the bad” maar ook “the good.”

Conditioner voor dik haar

Naast shampoo is het belangrijk om je haar te verzorgen met conditioner. De Shear Revival Loom Conditioner brengt je alles wat je nodig hebt in een conditioner. Je haar zal worden gehydrateerd met natuurlijke ingrediënten zonder je haar vettig te maken. Roos wordt tegengegaan en je haar elasticiteit wordt bevorderd. Dit product is vegan.

Deze conditioner bevat veel natuurlijke extracten en is vrij van parabenen en sulfaten. De formule is licht en werkt revitaliserend. Je haar zal worden gevoed en gehydrateerd. Het heeft een geur van kamille en cederhout.

Deze heeft ook een goede referentie van Maarten die redelijk dik haar heeft:

“Fijne verzorgende conditioner en heeft een heerlijke geur. Ik heb redelijk dik, krullend en stug haar en deze conditioner maakt het lekker zacht. De natuurlijke ingrediënten zijn voor mij ook een pluspunt.”

Dik haar stylen

Voor het stylen van dik haar zijn ontzettend veel mogelijkheden. In de Moquer shop kun je haarstylingsproducten speciaal voor dik haar vinden. Voor dik haar bestaan pommades, pre-styling sprays, waxen, clays en nog veel meer.

Hieronder slechts een kleine selectie van de nieuwste haarstyling producten voor dik haar:

 

In de shop kun je ook nog aangeven of je stijl, golvend of krullend haar hebt, om het aanbod nog verder af te stemmen op jouw haartype. Op die manier wordt het iets gemakkelijker om een geschikt haarstyling product te vinden.

Uitgedund haar stylen

Wanneer je eenmaal je haar hebt uitgedund, dan hoef je niet per se meer producten te gebruiken die bedoeld zijn voor dik haar. Je kan dan ook haarstyling producten proberen die voor normaal haar zijn bedoeld. Ook voor die categorie (en dun haar), kan je heel veel verschillende producten vinden in de shop.

Conclusie

Dik haar is uiteraard fijn om te hebben, vooral als veel andere mannen worstelen met dunner haar of zelfs haaruitval. Ook met dik haar kan je last hebben van haaruitval, maar dan valt het minder snel op.

Maar soms wordt je haar gewoon een beetje te dik en dan is het fijn om het te kunnen uitdunnen, want dan wordt het allemaal net iets eenvoudiger. Je haar droogt sneller en is makkelijker in model te brengen. Je kapper of barbier kan heel gemakkelijk je haar uitdunnen en zal dat normaal gesproken ook adviseren als ze denken dat het een goed idee is.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van kapsels, haarstyling, grooming en meer!