dik haar krijgen man

We willen natuurlijk allemaal een mooie dikke bos haar, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Dik haar is genetisch bepaald en je kan niet opeens de dikte van je individuele haren aanpassen helaas. Dus het letterlijk dikker maken van je haar is niet mogelijk.

Wat kan je wel doen om je haar dikker te laten lijken?

Hoewel je dus niet je genetische aanleg voor dunner haar kan ontsnappen, zijn er wel degelijk stappen die je kunt nemen om je haar dikker te laten lijken en voelen. Sommige van deze stappen hebben met gedrag te maken en andere vereisen bepaalde producten.

Gedragsfactoren voor dikker haar als man

Laten we beginnen met het juiste gedrag om je haar dikker te krijgen als man. Zo zijn er bepaalde zaken om te vermijden en bepaalde zaken om juist wel te doen.

Eet genoeg voedingsstoffen

Haren zijn opgebouwd uit keratine. Dat is een sterke proteïne en je nagels zijn er ook uit opgebouwd. Daarom is het belangrijk om voor gezond en dik haar genoeg proteïnes te eten. Eiwitten zijn niet alleen belangrijk voor je spieren, maar ook voor je haar.

Goede voorbeelden van proteïnerijke voeding is vis, vlees, gevogelte, eieren en bonen. Dikker haar begint dus met een goede en gezonde voeding. Je haar zal niet alleen dikker lijken, maar ook gezonder en glanzender ogen.

Vermijd te veel hitte

Veel mannen föhnen hun haar regelmatig en daar is op zich niets mis mee. Het kan zelfs helpen om je haar dikker en voller te laten in combinatie met de juiste producten.
Maar het is aan te raden om niet altijd de heetste stand te gebruiken van je föhn, want dat kan je haar beschadigen. En beschadigd haar wordt er uiteraard niet dikker op, dus bescherm je haar goed, want anders kan je zelfs haren verliezen, waardoor je haardos juist dunner wordt. Hetzelfde geldt voor te warm water tijdens het douchen.

Gelukkig zijn er goede producten die je kan gebruiken tijdens het föhnen om je haar te beschermen tegen de hitte en die tegelijkertijd helpen om jouw haar dikker te krijgen. Daarover later meer.

Minder stress

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is belangrijk om niet bloot te staan aan te veel stress. Bij sommige mannen is haaruitval niet erfelijk, maar een symptoom van een leven vol met stress en (daardoor) eventueel ongezonde eetpatronen.

Minder stressen is dus belangrijk om jouw haar zo dik mogelijk te houden en in ieder geval te voorkomen dat je haar dunner wordt.

Goede hoofdhuidverzorging

Wanneer je graag dikker haar wilt krijgen, dan denk je misschien niet meteen aan je hoofdhuid, maar deze is wel belangrijk voor gezond haar. Je haren groeien uiteraard op je hoofdhuid, dus die mag je niet vergeten.

Wanneer je je haar wast, dan moet je niet je hoofdhuid krabben met je nagels. Je moet de shampoo, en eventueel een conditioner, op je hoofdhuid en haren masseren. Het beste gebruik je daarvoor bijvoorbeeld de Pete and Pedro Shampoo Brush of By Vilain Shampoo Borstel. Deze tools helpen om jouw hoofdhuid te masseren en zorgen voor gezonde haargroei waardoor je haar dikker zal lijken en je minder snel last zal krijgen van hoofdhuid problemen.

Hieronder een paar mooie haar tools voor het masseren en föhnen van je haar

Vermijd te strakke mannenkapsels

Een laatste aspect dat ik wil benoemen om te zorgen voor dikke haar, is het vermijden van te strakke kapsels, zoals strakke knotjes. Draag ook je pet niet te strak als je een dag je haar niet in model wilt brengen, want als je haren aan je hoofdhuid gaan trekken, dan kan dit zorgen voor haaruitval of broos haar.

Om dik haar te krijgen en je haar dikker te laten lijken, is het belangrijk om genoeg lucht toe te laten tussen je haren. Op die manier kunnen je haren ‘ademen’ en is het gemakkelijker om volume te creëren.

Haarproducten voor dikker haar

En dan is het nu tijd om het te hebben over goede producten om te gebruiken, zodat je haar dikker wordt en zal lijken. Er zijn verschillende categorieën om te bekijken, die elk hun eigen eigenschappen hebben om haar dikker te krijgen.

Verdikkende shampoos en conditioners in de shop

Er zijn veel ‘thickening’ shampoos en conditioners beschikbaar voor mannen om het haar dikker te krijgen. Daarnaast zijn er ook volume shampoos, die dus zorgen voor meer volume in je haar en op die manier je haar dikker laten lijken.

Deze producten bevatten bijvoorbeeld bepaalde proteïnes om jouw haar te versterken of ze bevatten ook castorolie, een olie die helpt bij het stimuleren van de natuurlijke haargroei. En je hebt ook shampoos met DHT blockers, om te helpen haaruitval vertragen, zodat jij zo lang mogelijk een dikke haardos behoudt.

Pre-styling sprays in de shop

Een tweede categorie producten die kan helpen bij het dikker krijgen van je haar is pre-styling spray. Deze producten helpen ten eerste om je haar te beschermen tegen de hitte van een föhn, maar in combinatie met de föhn zorgen ze voor veel volume, waardoor je haar dikker lijkt.

Een variant op de reguliere pre-styling sprays, zijn sea salt sprays. Deze producten zorgen voor extra veel volume en geven daarnaast ook meer structuur. Je individuele haren lijken dan dikker en krijgen meer body. Ideaal voor mannen met dunner haar die graag hun haarbos voller willen laten lijken

Volume poeders in de shop

Een relatief nieuwe categorie in de wereld van haarstylingproducten voor mannen, maar zeer populair, zijn de volumepoeders. Ook wel bekend als styling powders of haarpoeders. Dit zijn letterlijk poeders die je aanbrengt in droog haar, het liefst zo dicht mogelijk bij de wortels.

De poeder zwelt op in je haar en zorgt daarvoor voor dikker lijkend haar en het geeft volume en structuur. In sommige gevallen kunnen ze ook echt helpen om kleine kale plekjes wat op te vullen, dus je haar lijkt echt een stuk voller en dikker.

Dat maakt volumepoeders ook ideale pre-stylingproducten die je aanbrengt in droog haar.

Haarklei in de shop

Een laatste categorie van haarproducten die ik wil benoemen zijn hair clays. Een clay zorgt voor een mat effect en geeft ook vaak veel volume. Het is een ideale productgroep voor mannen met dun haar, maar je moet wel uitkijken dat de haarklei die je gebruikt niet te stroef is. Daarom zijn onderstaande clays voorbeelden met een medium hold.

Maar een clay is een goed product om je haar dikker te krijgen, want het verdikt de haarplukken en maakt het lastiger om door je haar te kijken vanwege de matte finish. Glanzende producten laten je haar juist dunner lijken.

In het ideale geval om je haar zo dik mogelijk te krijgen, gebruik je dus een verdikkende shampoo met conditioner, een pre-styling spray om je haar in model te föhnen, dan een volumepoeder in droog haar voor extra lift en structuur, en je finisht je kapsel met een fijne haarklei. Dat zou het ideale zijn, maar je kan uiteraard ook beginnen met één of enkele producten om je haar dikker te krijgen en kijken of dat genoeg is.

Conclusie

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat je je individuele haren niet dikker kan maken. Dat is genetisch bepaald. Maar je kan wel zorgen voor goed gedrag en daardoor je haar dikker maken of laten lijken. Of in ieder geval ervoor zorgen dat je geen last krijgt van meer haaruitval.

En daarnaast zijn er gelukkig veel producten beschikbaar voor mannen om je haar te verdikken en voller te maken. In de afgelopen 10 jaar zijn er heel veel haarproducten bijgekomen voor mannen, dus gelukkig is er nu flink wat te kiezen.

Alvast veel plezier met dat dikke haar!

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste kapsels, haarverzorging en grooming. In onze Moquer shop vindt je daarnaast meer dan 900 producten om jouw te helpen met jouw beste look!