• Voor 23 uur besteld = morgen bezorgd
  • 5% korting vanaf 3 producten
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Cadeau t.w.v. €7,95 bij aankoop van €75+

Gezichtsscrub

Wat is een gezichtsscrub?

Lees meer

Een gezichtsscrub is een speciale gezichtsreiniger. Het reinigt dieper dan een gewone gezichtsreiniger, maar weer iets minder diep in vergelijking met een gezichtsmasker. De mannenhuid is vaak iets dikker dan de vrouwenhuid en kan daarom wel een iets diepere reiniging gebruiken af en toe.

Een gezichtsscrub helpt om onzuiverheden en vuil te verwijderen uit je poriën die kunnen zorgen voor acne of puistjes. Het verwijdert dode huidcellen zodat deze niet op je huid blijven liggen en onzuiverheden kunnen gaan veroorzaken.

Natuurlijke gezichtsscrubs voor mannen kunnen verschillende bestanddelen gebruiken om je huid te scrubben. Sommige producten gebruiken daarvoor bijvoorbeeld houtskool of gemalen koffiebonen of notenschillen.

Wanneer een gezichtsscrub gebruiken als man?

Vooral wanneer je een normale tot vettige huid hebt, is het aan te raden om af en toe een gezichtsscrub te gebruiken voor een extra diepere reiniging. Op die manier verklein je de kans op uitbraken en puistjes.

Ook wanneer je regelmatig last hebt van ingegroeide haren door het scheren, dan kan een gezichtsscrub helpen om dit te verminderen. Door de masserende werking zet het de haartjes rechter zodat ze minder snel terug groeien in je huid.

Het beste breng je een gezichtsscrub aan na het gebruik van een gezichtsreiniger en voor dat je een moisturizer gaat gebruiken. Het is zeker aan te raden om een moisturizer te gebruiken na het scrubben om je huid weer goed te hydrateren.

Hoe vaak is het aan te raden om een gezichtsscrub te gebruiken?

Een gezichtsscrub hoeft niet zo vaak te worden gebruikt als een face wash. Het beste is het om een gezichtsscrub ongeveer 1 tot 2 keer per week te gebruiken. Je moet een scrub ook niet te vaak gebruiken, want anders kan het je huid uitdrogen of beschadigen.

Het beste is om een aantal dagen tussen de verschillende scrubsessies te hebben. Gebruik bijvoorbeeld een gezichtsscrub op maandag en donderdag, dan zit er genoeg tijd tussen.

De beste gezichtsscrub voor mannen

In de Moquer shop vindt je de nodige natuurlijke en hoogwaardige gezichtsscrubs die speciaal voor mannen zijn ontwikkeld. De mannenhuid is iets dikker en heeft andere producten nodig dan de vrouwenhuid.

Enkele populaire gezichtsscrubs in de shop zijn van Lumin Skin, Brickell Men’s Products, Baxter of California en Jack Black, om er een aantal te noemen. Dit zijn hoogwaardige producten die je niet gaat vinden bij de Kruidvat of andere drogisterijen en supermarken.

Filters
21 producten
Sorteren op
21 producten
Sorteren op