• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • 5% korting vanaf 3 producten
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Douchegel

Wat is een douchegel?

Lees meer

Een douchegel is de eerste stap van een goede lichaamsverzorging. Andere woorden voor een douchegel zijn bijvoorbeeld body wash of shower gel. Er zijn kleine verschillen, maar over het algemeen doen al deze producten ongeveer hetzelfde.

Een douchegel is erop gericht om jouw huid te reinigen en te verzorgen. Vooral wanneer je bent wezen sporten of wanneer het een warme dag is geweest, is het sterk aan te raden om een douchegel te gebruiken tijdens het douchen. Alleen warm water zal dan niet genoeg zijn.

Een douchegel voor heren of een douchegel voor mannen is anders dan voor vrouwen. De mannenhuid is dikker en vergt een iets diepere reiniging. Ga dus altijd voor een natuurlijke douchegel die specifiek voor mannen is geformuleerd. Dan heb je ook meteen een mannelijke geur te pakken.

Wanneer een douchegel voor heren gebruiken?

Zoals gezegd is na het sporten het wel aan te raden om een douchegel te gebruiken. Maar ook als je ’s ochtends onder de douche stapt om je op te frissen voor de dag begint, dan is een aangename douchgel fijn om te gebruiken. Je huid wordt energieker en zal de hele dag fris ruiken.

Je kan ook ’s avonds een douchegel gebruiken als je gaat douchen, maar wanneer je de volgende ochtend wakker wordt, is het verfrissende effect volledig verdwenen en kan je eigenlijk meteen opnieuw beginnen. Je kan uiteraard ook een zeep blok gebruiken, maar een vloeibare zeep is meestal iets eenvoudiger in het gebruik.

Hoe gebruik je een douchegel?

De meeste douchegels voor mannen zijn bedoeld om goed te laten schuimen. Vooral wanneer je een douchegel hebt die sulfaten bevat. Sulfaatvrije douchegels schuimen meestal iets minder.

Het beste spoel je jezelf eerst even af met wat warm water en breng je daarna je douchegel aan. Dan is het meeste zweet en vuil van je huid gewassen en kan je daarna gerust de douchegel op je natte huid masseren. Op de natte huid schuimt een douchegel het meest en is het makkelijk te verdelen.

Voor het beste resultaat gebruik je een loofah of borstel om de douchegel goed op je huid te masseren. Vervolgens spoel je het meteen weer af. Het is niet aan te raden om het enkele minuten te laten zitten, want dat droogt je huid uit. Alleen bij een haar conditioner is dat aan te raden.

Als je een diepere reiniging wilt, dan kan je kijken naar een body scrub. Na het douchen kan je huid wel wat hydratatie gebruiken en daar kan een bodylotion goed bij helpen.

Beste douchegel voor heren

Moquer is gespecialiseerd in haar- en groomingproducten voor mannen, dus je vindt hieronder een grote selectie van douchegels voor mannen.

Een aantal populaire merken om uit te lichten zijn Brickell Men’s Products en Baxter of California. Deze twee merken hebben meerdere opties en zijn al vele jaren populair. Hun verzorgingsproducten en douchegels hebben zich bewezen en zijn daarom erg geliefd bij mannen. Wil je gewoon een goede en zeer betaalbare douchegel, kijk dan eens naar de Raw Naturals Pale Ale Shower Gel.

Veel douchegels in onze shop zijn zeer natuurlijk en bevatten zo min mogelijk chemicaliën. Ze bevatten veel natuurlijke ingrediënten en extracten om jouw mannenhuid optimaal te verzorgen.

Lees minder
Filters
41 producten
Sorteren op
41 producten
Sorteren op