• Voor 23 uur besteld = morgen bezorgd
  • 5% korting vanaf 3 producten
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Cadeau t.w.v. €7,95 bij aankoop van €75+

Hair Paste

Wat is hair paste?

Lees meer

Hair paste of eventueel haarpasta is een haarstyling product dat zich in het midden bevindt qua dikte en stroefheid. Het is minder stroef dan een haar wax of haar klei, maar stroever dan een pommade, cream of haargel.

Een hair paste heeft meestal water (of aqua) als eerste in de ingrediëntenlijst staan gevolgd door een bepaalde wax, zoals bijenwas, microkristallijne wax, lanoline of een ander soortgelijke wax.

Wanneer je dun haar hebt, dan kan een paste iets voor jou zijn als je merkt dat haar wax of clay te zwaar is of teveel aan je haren trekt wanneer je het aanbrengt. En als je dik haar hebt en merkt dat een wax of klei te stroef is om aan te brengen, dan kan je ook eens een hair paste proberen.

Vanwege deze eigenschappen werkt hair paste het beste voor mannen met dun of normaal haar dat steil tot golvend is.

Eigenschappen van hair paste voor mannen

Hair paste is een zeer veelzijdig haarstyling product omdat het zich in het midden bevindt qua dikte en stroefheid. Je kan vaak een medium tot hoge hold verwachten in combinatie met een medium tot matte finish. Dat is dus vrij gelijkwaardig aan de haar wax en haar klei, maar een paste is makkelijker aan te brengen en de hold zal iets minder zijn van bij de twee eerder genoemde categorieën.

Een paste is meestal redelijk eenvoudig aan te brengen en zal niet teveel aan je haar trekken. Daarnaast zijn de meeste op waterbasis, dus wassen ze met warm water ook vaak geheel weer uit. Een pasta voor je haar droogt niet of nauwelijks op in je haar, dus je kan met je handen door je haar gedurende de dag of eventueel een beetje restylen.

Welke mannenkapsels werken het beste met hair paste?

Qua kapsels werkt een hair paste het beste voor dezelfde looks als haar wax en haar klei, dus denk ik aan quiffs, faux hawks, comb-overs en out-of-bed looks. In de meeste gevallen zijn messy en warrige kapsels het beste, maar een hair paste is veelzijdig genoeg dat je eventueel kan gaan voor een niet al te strakke side-part of pompadour.

Filters
44 producten
Sorteren op
44 producten
Sorteren op