• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Waterbasis Pomade

Wat is een waterbasis pomade?

Lees meer

Een waterbasis pomade heeft, niet geheel verwonderlijk, water als basisingrediënt. Dus in de meeste gevallen zal de ingrediëntlijst beginnen met water (of aqua). Water based pomades zijn bedoeld om jouw haar eenmalig te stylen en dan je kapsel de hele dag in model te houden.

Waterbasis pomades werken het beste voor mannen met normaal tot dik haar. Ook kunnen pomades op waterbasis gebruikt worden voor alle haar types, dus zowel steil, golvend als krullend haar. Ze kunnen helpen om golvend of krullend haar wat steiler te maken.

Eigenschappen van pomade waterbasis

De belangrijkste eigenschap van een waterbasis pomade is dat deze opdroogt in je haar. Je haar wordt hard, zoals bij een haargel. Het hangt een beetje van de pomade af hoeveel het indroogt. Daardoor blijft je haar eigenlijk de hele dag in model zitten, maar het betekent ook dat je niet kan restylen, tenzij je je haar weer een beetje nat maakt.

De meeste pomades op waterbasis in ons assortiment geven een medium tot hoge hold met een medium tot hoge glans. Daardoor werken ze perfect voor die klassieke kapsels. Wellicht heb je wel eens een aflevering gezien van Boardwalk Empire of Peaky Blinders. Deze strakke en gladde kapsels bereik je goed met een waterbasis pomade. Ze werken ook zeer goed voor wetlooks.

Een laatste eigenschap om te benoemen is de uitwasbaarheid. Wanneer een pomade op waterbasis is, dan wast deze gemakkelijk weer uit met gewoon warm water. Je hebt in de meeste gevallen geen shampoo nodig. Dat is wel anders bij een oil based pomade.

Welke mannenkapsels werken het beste met een waterbasis pomade?

Een waterbasis pomade is erg geschikt voor strakke looks. Warrige of messy kapsels werken niet goed met een water based pomade. Voorbeelden van kapsels zijn slick-backs, pompadours en side-parts. Alle gladde en glanzende kapsels uit de jaren 1920 tot 1960 werken goed met deze producten. Door de glans is het wel zo dat mannen met dunner haar beter geen pomade op waterbasis kunnen gebruiken. Je kijkt dan relatief makkelijk door je haar heen en op je hoofdhuid.

Beste pomade op waterbasis voor mannen

Deze categorie is misschien wel een van de breedste wanneer het op haarstyling producten voor mannen aankomt, dus dan kan het behoorlijk lastig zijn om een goede keuze te maken. Het kan dan helpen om te weten waar andere mannen voor kiezen. De drie populairste pomade waterbasis merken zijn toch wel Layrite Pomade, Suavecito Pomade en Uppercut Deluxe Pomade.

Ook het Rotterdamse Reuzel Pomade is erg geliefd vanwege hun waterbasis pomade assortiment. Een laatste merk wat ik wil benoemen is het Amerikaanse Imperial met hun Imperial Classic Pomade. Uiteraard is het slechts een kleine greep uit het assortiment, maar het kan je zeker op weg helpen.

Lees minder
Filters
82 producten
Sorteren op
82 producten
Sorteren op