• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Haar Tonic

Wat is een haar tonic?

Lees meer

Een haar tonic, of in het Nederlands ook wel een haar tonic, is een speciaal product dat gebruikt wordt om je haar in model te brengen of om juist build-up uit je haar te krijgen. Deze productgroep is niet nieuw, verre van zelfs. Al in de tijd van jouw opa werd haar tonic gebruikt om je haar naar achteren te slicken. Ze creëren dus eigenlijk een wet-look. In een bepaalde mate zou je de haar tonic ook wel de voorloper kunnen noemen van pommades.

Voordat in de jaren 1950 en 1960 allerlei andere haarstylingproducten opkwamen, was een haar tonic een veel gebruikt styling product als je naar de barbier ging. Het zorgt voor een lichte hold en veel glans. Tegenwoordig worden tonics meer gebruikt als een pre-styler of om vettige producten gemakkelijker uit je haar te kunnen wassen. haar tonics verminderen de build-up van bijvoorbeeld oliebasis pommades.

Belangrijkste eigenschappen van een haar tonic

De moderne haar tonics zijn iets anders dan de traditionele. Moderne tonics werken meer als reinigers en verzorgers dan als haarstylingproducten. Sommige moderne haar tonics zijn ook populair voor de aangename geur die ze aan je haar geven.

Een andere eigenschap van moderne haar tonics is dat ze gebruikt worden als pre-styler. Deze producten bevatten vaak veel natuurlijke ingrediënten om jouw haar te verzorgen en te beschermen, ook tegen de hitte van een föhn. Dat in combinatie met een aangename geur zorgt ervoor dat haar tonics populair zijn als pre-stylers voor mannen.

Hoe gebruik je haar tonic?

Hoe je een haar tonic gebruikt, hangt er een beetje vanaf wat je doel ermee is. Als je het product wilt gebruiken als pre-styler om jouw haar te beschermen, dan breng je het product aan in gewassen en vochtig haar. Daarna föhn je je haar in model. Indien gewenst, kan je daarna nog een ander styling product aanbrengen voor meer hold en styling.

Je kan een haar tonic ook op zichzelf gebruiken als post-styler. Dan gebruik je het als een haarstylingproduct met een lichte hold en veel glans. Ideaal voor gladdere looks die je dan achterover in model kamt, zoals een slick-back of een zijscheiding. Het resulteert in de meer klassieke kapsels voor mannen.

Gebruik je een haar tonic die meer geschikt is als reiniger, dan breng je de tonic aan in haar waar nog haarstylingproducten inzit, bijvoorbeeld als jij jouw kapsel in model hebt gebracht met een oliebasis pommade of haarklei. Daarna kan je je haar wassen met shampoo.

Beste haar tonic voor mannen

Een van de populairste merken met goede haar tonics voor mannen, is Reuzel. Dit Rotterdamse merk heeft veel producten om die kapsels van de jaren 1950 en 1960 weer tot leven te wekken. Daarom hebben ze ook verschillende haar tonics, zoals de Reuzel Grooming Tonic en Reuzel Hair Tonic. Beide zeer populaire producten in de Moquer shop.

Een ander mooi merk om nog een te noemen, is Clubman Pinaud. Aangezien dit merk al meer dan 100 jaar bestaat, is het geen verrassing dat ook zij klassieke haar tonics hebben. De producten staan bekend om hun unieke geuren en verzorgende werking.

Lees minder
Filters
19 producten
Sorteren op
19 producten
Sorteren op