• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Double Edge Scheermesjes

Wat zijn double edge scheermesjes?

Lees meer

Double edge razor blades worden ook wel safety razor mesjes of veiligheids scheermesjes genoemd, omdat ze gemaakt zijn voor double-edge safety razors of veiligheidsscheermessen. Aan beide kanten hebben deze mesjes een snijvlak.

Double edge scheermesjes worden gemaakt van metaal en hebben een speciale coating ter bescherming en comfort voor je huid. Deze mesjes zijn beschikbaar in verschillende scherptes van 1 tot 5, waar 5 het scherpst is.

Double edge razor blades zijn wellicht het bekendste voorbeeld van losse scheermesjes.

Voordelen van double edge scheermesjes

Het grootste voordeel van deze safety razor mesjes is dat je alleen de mesjes hoeft te vervangen en niet de gehele scheerkop of het veiligheidsscheermes zelf, zoals bij wegwerpmesjes het geval is. Je schaft eenmalig een mooie safety razor aan en die kan je de rest van je leven gebruiken.

Dat is niet alleen een stuk beter voor het milieu, maar veiligheids scheermesjes zijn ook nog eens extreem betaalbaar. Je kan ze aanschaffen in kleine pakjes van 5 of 10 voor enkele euro’s, maar een groter doosje met 100 of 200 stuks is nog goedkoper.

Het verschilt een beetje per merk, maar in veel gevallen kan je double-edge scheermesjes voor minder dan 20 cent per stuk aanschaffen en elk mesje gaat ten minste zo’n 10 scheerbeurten mee.

Met safety razor mesjes hoef je je daarnaast niet druk te maken over het slijpen van je safety razor of scheermes. Je vervangt gewoon het mesje wanneer deze bot is. Ook een stuk hygiënischer.

Hoe gebruik je safety razor mesjes?

Double edge scheermesjes zijn gemaakt voor safety razors en je kunt praktisch elk merk mesje mixen met elk merk veiligheidsscheermes. In praktisch alle gevallen moeten de mesjes gewoon passen.

Het hangt een beetje van je klassieke scheermes af hoe deze opent, maar je plaatst een double edge razor blade in je safety razor en draait of klapt de scheerkop daarna dicht. Wanneer je het doormidden breekt, dan wordt het eigenlijk een single-edge scheermesje en die kan je gebruiken in een shavette of open scheermessen met verwisselbare mesjes.

Breng mooi scheerschuim aan op het gebied dat je wenst te scheren. Eventueel met een scheerkwast of gewoon met je handen. Scheer nu glad met je scheermes en spoel regelmatig je mes even af om verstopping tegen te gaan.

Na het scheren spoel je je gezicht af met koud water en dep je je huid droog. Daarna breng je een goede aftershave aan ter kalmering en hydratatie.

Beste double edge scheermesjes

Welke de beste zijn, is heel persoonlijk, want dat hangt van de gewenste scherpte af. Gelukkig zijn er heel veel merken die safety razor mesjes aanbieden, dus je kan gemakkelijk scheermesjes vinden die goed aansluiten bij jouw huid.

Enkele zeer populaire opties zijn de Derby Scheermesjes, de Astra Scheermesjes, Feather Scheermesjes en Mühle Scheermesjes. Dat zijn even een paar populaire opties, maar we hebben een groot assortiment veiligheids scheermesjes van veel merken.

Lees minder
Filters
23 producten
Sorteren op
23 producten
Sorteren op