• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Aftershave

Wat is aftershave?

Lees meer

De naam zegt het eigenlijk al, het is een product voor na het scheren. Ondanks dat vrouwen zich ook wel scheren, wordt aftershave meestal in verband gebracht met mannen. Aftershave komt in vele verschillende vormen, maar ze zijn allemaal bedoeld om de huid te verzorgen na het scheren.

Wat doet aftershave?

Aftershave is dus de laatste stap in een goede scheerroutine voor mannen. Na het scheren kan de huid meestal wel wat verlichting, verkoeling of hydratatie gebruiken en dat is waarom een aftershave aan te raden is.

Wanneer je geen aftershave gebruikt, dan neemt de kans op scheerirritatie, roodheid, jeuk en kleine bultjes toe. Scheren, en dan vooral met een (klassiek) scheermes, heeft toch wel vaak een bepaald schrikeffect op je huid, dus een goede verzorging is noodzakelijk.

Bij elektrisch scheren worden de haartjes veel minder dicht op de huid afgeschoren, dus het scheerresultaat is minder glad, maar daardoor is de reactie van je huid veel minder. Toch is ook bij elektrisch scheren een aftershave wel aan te raden om de vochtbalans weer wat op peil te brengen.

Verschillende soorten aftershaves voor heren

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten aftershave. En elke categorie heeft andere eigenschappen om jouw huid te verzorgen. Hieronder zal ik drie categoriën aftershave even kort toelichten: klassieke aftershave, after shave lotion en aftershave balsem. Ze hebben natuurlijk veel overeenkomsten, maar er zijn belangrijke verschillen.

Klassieke aftershave

Dit is wellicht de bekendste categorie aftershave en wat de meeste mannen voor ogen hebben wanneer ze het hebben over aftershave. De klassieke aftershave bevat vaak alcohol en brand een klein beetje wanneer je het aanbrengt op je net geschoren huid.

De klassieke aftershave is bedoeld om je poriën te verkleinen en meestal hebben ze een antiseptische werking om wondjes en irritatie te verlichten. Meestal komen ze in klassieke geuren zoals bay rum, whiskey, cognac etc. Deze aftershaves zijn vooral geschikt voor mannen met een normale huid. Voor een droge of gevoelige huid werken ze minder vanwege de alcohol.

After shave lotion

Een after shave lotion lijkt erg veel op de klassiek aftershave, maar vaak hebben ze net iets meer verzorgende oliën. Ze zijn meestal nog steeds op alcoholbasis, maar zijn vaak ietsjes dikker qua consistentie in vergelijking met klassieke aftershaves.

Ook after shave lotions zijn vaak verkrijgbaar in allerlei verschillende geuren door toegevoegde parfums. Ze verzorgen je huid iets beter en hebben een verkoelend effect. Daarom kunnen after shave lotions door meer mannen verdragen worden en branden ze ietsjes minder bij het aanbrengen.

Aftershave balsem

De aftershave balsem is een iets nieuwere categorie die veel in opkomst is, want steeds meer mannen gaan voor meer verzorging. Een aftershave balsem bevat veel minder of geen alcohol en juist meer oliën en natuurlijke extracten voor de ultieme verzorging.

Daarom zijn aftershave balsems erg populair onder mannen met een droge of gevoelige huid. De ingrediënten verkoelen de huid niet alleen, maar zorgen ook voedende ingrediënten om de vochtbalans te herstellen en je huid zacht aan te laten voelen.

De consistentie van aftershave balsem is meestal wat dikker. Het gaat al meer richting een crème en moet vaak even intrekken na het aanbrengen.

Beste aftershave voor mannen

Welke aftershave voor heren het beste voor jou is, hangt af van je voorkeuren en je huidtype. Daarnaast zijn er ook heel veel merken aftershaves beschikbaar.

Een klassiek merk op het gebied van scheren, en dus ook aftershave, is Clubman Pinaud. Dit merk gaat zelfs enkele eeuwen terug en biedt heerlijk geurende, klassiek aftershaves voor mannen aan. Ideaal voor mannen met een normale huid, want de Clubman Pinaud Aftershave bevat meestal wel alcohol.

Wanneer je een iets gevoeligere huid hebt, dan kan het merk Mühle uitkomst bieden. Mühle Aftershave is beschikbaar als balsem en als lotion met verzorgende en voedende ingrediënten. Mühle is een hoogwaardig Duits merk dat al meer dan 70 jaar een autoriteit is op het gebied van klassiek scheren. Er zijn vier geuren om uit te kiezen.

En als laatste moet ook de Taylor of Old Bond Street Aftershave worden vermeld. Dit Britse merk heeft meerdere opties om jouw huid goed te verzorgen. Ze hebben zelfs een speciale lijn voor mannen met een gevoelige huid genaamd Jermyn Street.

Lees minder
Filters
48 producten
Sorteren op
48 producten
Sorteren op