• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Single Edge Scheermesjes

Wat zijn single edge razor blades?

Lees meer

Single edge scheermesjes hebben aan slechts één kant een snijvlak om je baard te scheren. Het zijn speciale scheermesjes die gebruikt kunnen worden in een shavette of een straight razor met verwisselbare mesjes.

In de meeste gevallen worden dit soort mesjes gemaakt van metaal en hebben ze een speciale coating om comfortabel te kunnen scheren.

Voordelen van single edge scheermesjes

Een van de grootste voordelen van single-edge razor blades is de duurzaamheid. Zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Elk mesje gaat tot minstens 10 scheerbeurten mee en als het mesje bot is geworden, dan vervang je alleen het mesje, niet de gehele scheerkop.

In veel gevallen kan je 100 single-edge scheermesjes aanschaffen voor tussen de 5 à 10 euro, dus dan heb je het over 5 tot 10 cent per mesje. Met één doosje van 100 stuks kan je jaren vooruit.

Een ander belangrijk voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een open scheermes of barbiersmes, is dat je zelf de scherpte kan kiezen van je single-edge scheermesjes. En omdat je de mesjes dient te vervangen, hoef je ook niet je scheermes te slijpen.

En mocht je het gebruiken in een barbierzaak, dan is het ook hygiënisch dat je gewoon een nieuw mesje erin zit.

Hoe gebruik je single-edge razor blades?

Haal het hoesje van je shavette of open scheermes met verwisselbare mesjes. Stop vervolgens een single-edge scheermesje naar keuze in de houder. Breng nu scheerzeep of scheercrème aan en scheer glad met je klassieke scheermes.

Vergeet niet je scheermes af en toe af te spoelen en wanneer je klaar bent, dan spoel je je gezicht af met koud water om de poriën weer af te sluiten. Breng daarna een goede aftershave aan en je bent klaar voor een nieuwe dag!

Beste single edge scheermesjes

Er zijn een paar bekende merken die single edge razor blades aanbieden. Een van de bekendste mesjes zijn de Derby Single Edge Razor Blades uit Turkije. Ook het Duitse My-Blades heeft twee verschillende soorten single edge scheermesjes.

Lees minder
Filters
5 producten
Sorteren op
5 producten
Sorteren op