haarolie voor mannen

Droog kwetsbaar haar dat eenvoudig afbreekt en niet in model wil zitten? Dat is haar wat wel wat extra verzorging kan gebruiken. Haarolie is ideaal om je haar extra te verzorgen voor meer hydratatie, flexibiliteit en kracht. Dit zorgt voor gladder haar en minder haartjes die alle kanten op springen.

Het leukste is dat sommige haarolie zelfs als baardolie te gebruiken is.

Maar in deze blog post gaan we even wat specifieker in op haarolie voor mannen.

Haarolie mannen: Belangrijke ingrediënten

Uit onderzoek blijkt dat bepaalde haarolie kan helpen om je haar zelfs dikker te maken, wat kan voorkomen dat je last krijgt van haaruitval[1]. In dit onderzoek werden kruiden toegevoegd aan een basis van kokosolie voor de haarolie.

Kokosolie

Dat voor kokosolie is gekozen is niet voor niets. In een onderzoek waar minerale olie, zonnebloemolie en kokosolie is onderzocht op het voorkomen van beschadigd haar is naar voren gekomen dat kokosolie het beste helpt om haar sterk en onbeschadigd te houden. Dit zorgt er namelijk voor dat er meer eiwitten in de haren blijven dan met minerale olie of zonnebloemolie[2].

Kokosolie heeft namelijk kenmerken waardoor het zich kan binden aan de eiwitten in je haar en moleculaire kenmerken die ervoor zorgen dat kokosolie diep in je haar kan doordringen. Deze kenmerken heeft minerale olie bijvoorbeeld niet. Dit verklaart volgens de onderzoekers waarom kokosolie zo goed helpt tegen beschadigingen en het in stand houden van eiwitten in je haar.

Arganolie

Arganolie is ook een populaire olie voor cosmetische middelen, zoals haarolie. Dit komt omdat ook in arganolie eiwitten en andere stoffen zitten die zich goed kunnen binden aan je haar. Daarbij is arganolie te verrijken met antioxidanten waardoor het nog beter wordt voor de verzorging van je haar[3].

Lijnzaadolie

Lijnzaadolie is ook handig voor haarolie, omdat dit kan helpen met problemen zoals roos en zelfs alopecia[4].

Hennepzaadolie

Hennepzaadolie, of CBD-olie, is ook goed voor je haar. Het verbetert de circulatie van bloed in je hoofdhuid waardoor het kaalheid kan vertragen of voorkomen. Doordat er ook veel eiwitten, vetzuren en mineralen inzitten verzorgt het je haar en hoofdhuid.

Het enige nadeel is dat wanneer je haar getest wordt omdat mensen denken dat je cannabis gebruikt dit voor verwarring kan zorgen, omdat je dan positief getest kan worden. Als je producten met hennepolie voor je haar gebruikt is het dus belangrijk om dit te vermelden voor een drugstest waarbij je haar gebruikt wordt[5].

Tips voor het aanbrengen van haarolie voor mannen

Voordat je haarolie in je haar doet is het belangrijk om je haar te wassen zodat niets in de weg staat om de haarolie in je haar op te nemen.

Sommige haarolie kan je aanbrengen op handdoek droog haar, voor andere haarolie kan het handiger zijn om je haar eerst helemaal te laten drogen. Bij Moquer staat bij de productomschrijving dan ook hoe je de haarolie kan gebruiken.

Je doet vervolgens wat haarolie in je handen en wrijft je handen om de haarolie te verwarmen. Die verwarming helpt om de haarolie beter in je haar te laten doordringen.

Vervolgens masseer je met je geoliede handen je hoofd en haar, zodat de haarolie ook je hoofdhuid en haarwortels verzorgt. Vervolgens kam je het door je hele haar.

Daarna kan je het föhnen of een stylingsproduct aanbrengen.

Welke haarolie kopen als man?

Bij Moquer hebben we een uitgebreid aanbod van haarolie, maar de populairste haarolie zullen we je hier laten zien.

Blumaan Cloud Control Hair Oil

De eeste haarolie is van het merk Blumaan. Dit Amerikaanse merk heeft veel verschillende haarstyling producten voor mannen en ook een zeer populaire haarolie genaamd Cloud Control. Dit product werkt vooral erg goed voor mannen met droog, beschadigd en dik haar.

Blumaan Cloud Control bevat verschillende natuurlijke oliën voor een goede hydratatie. Je haar zal zachter aanvoelen en minder pluizig zijn.

Erik Brouwers zei het volgende over deze haarolie in onze shop:

"Ik heb nooit eerder haarolie gebruikt, maar na wat zoeken op internet naar stylingproducten voor krullend haar, kwam ik hierop terecht. Wat een goed spul! Een klein beetje gebruiken en je haar zit de hele dag goed, zonder te plakken."

Shear Revival Progress All Purpose Oil

Shear Revival Progress All Purpose Oil is een homebrew product uit de Verenigde Staten. Het bevat meerdere natuurlijke oliën om jouw haar (en je baard) de ideale verzorging te geven. De formule wordt snel geabsorbeerd door jouw haar en zorgt ervoor dat je zacht en gevoed haar krijgt.

Shear Revival All Purpose Oil kan je zelfs voor je huid gebruiken als je wat meer hydratatie wenst. De formule is vegan en bevat geen parabenen of sulfaten. De geur heeft noten van bergamot, rozemarijn en amber. Het is dus een fijne haarolie die je ook gewoon voor je baard of huid kunt gebruiken, dus dan sla je drie vliegen in één klap.

CVB zei het volgende over deze haarolie voor mannen:

"Ik gebruik het voor mijn baard (doet niet onder voor de duurste baardolie), voor mijn gezicht, scheren en af en toe in mijn haar. Je zou denken in je haar, dan loop je met vies vet haar, helemaal niet, je haar zit gewoon netjes verzorgd. Ik vind het iets naar mandarijntjes ruiken, maar iedereen ruikt iets anders. Lekkere olie!"

Forte Series Hydrating Argan Oil

Een laatste haarolie voor mannen die ik graag wil benoemen is die van Forte Series. Forte Series is het merk van de populaire haar- en fashion YouTuber, Alex Costa. De formule is licht en zal jouw haar niet vettig maken. Het zorgt voor een goede hydratatie en kan ook gebruikt worden als prestyler.

Forte Series Hydrating Argan Oil is een van de populairste haarolies voor mannen in de Moquer shop. Je haar wordt gehydrateerd en gevoed. Daarnaast krijg je ook meer controle over je haar.

Ahmad zei het volgende over deze haarolie:

"Best hair oil I have ever used. Give smooth shinning texture to hairs. Give fresh look for many hours.. Loving it "

Conclusie

In eerste instantie lijkt een haarolie wellicht meer iets voor vrouwen of mannen met heel lang haar, maar dat is zeker niet het geval. Als jij erg dik haar hebt of je haar is droog of beschadigd, dan kan een haarolie helpen om jouw haar weer levendiger te maken en te hydrateren.

Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn dat je haarolie ruikt naar bloementjes of een vrouwelijke geur heeft, want in de Moquer shop hebben we veel goede haarolies die specifiek voor manenn zijn geformuleerd.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor mijn wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op de Moquer Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van haarverzorging, kapsels, grooming en meer!