• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Scheerzeep

Wat is scheerzeep?

Lees meer

Scheerzeep is meestal een hard blokje zeep, zoals handzeep, maar dan kleiner en met andere ingrediënten. Zoals de naam doet vermoeden wordt scheerzeep gebruikt om jouw baard te scheren. Vooral wanneer je houdt van klassiek scheren, zoals nat scheren, dan is een scheerzeep onmisbaar om te gebruiken.

Niet alle scheerzepen zijn tegenwoordig nog solide, maar de klassieke producten meestal wel. Scheerzeep verschilt met reguliere (hand)zeep, omdat het rijker is aan voedende vetzuren en daardoor zachter zijn voor de huid en dikker schuim tot gevolg hebben bij het opschuimen.

Hoe gebruik je scheerzeep?

Om jouw scheerzeep op de beste manier te gebruiken, zal je een scheerkwast nodig hebben. Je doet de scheerzeep in een speciaal opschuimbakje en maakt de onderkant van de haren van de scheerkwast een klein beetje nat met lauw water.

Nu ga je met je scheerkwast in ronde bewegingen over het stukje harde scheerzeep, zodat de bovenste laag zachter wordt. Vervolgens kan je dat in mooi scheerschuim kloppen met de kwast. Een stukje scheerzeep kan dus vele malen gebruikt worden om te helpen bij het scheren.

Wanneer je scheerzeep eenmaal is veranderd in mooi, dik schuim, dan breng je het aan met je handen, maar liever met je scheerkwast, in korte stroken op het te scheren gebied. Verdeel het gelijkmatig, zodat overal een mooi laagje scheerzeep zit.

Voordelen van scheerzeep

Scheerzeep heeft vele voordelen om gebruiken bij het klassieke nat scheren. Ten eerste worden je baardharen verzacht en helpt het om jouw klassieke scheermes mooi over je gezicht te laten glijden. Ook bevat scheerzeep voedende en hydraterende ingrediënten om jouw huid te kalmeren.

Een andere belangrijke functie van scheerzeep in combinatie met een scheerkwast is het rechtop zetten van je baardharen, zodat ze perfect afgeschoren kunnen worden. Scheerzeep helpt dus om zeer dicht op je huid te scheren voor een zeer glad resultaat.

Normaal als je heel dicht op de huid scheert, dan kan je last krijgen van rode bultjes, irritatie of wondjes. Een scheerzeep helpt om die kans te verminderen en jouw huid te kalmeren, waardoor je minder last krijgt van roodheid of jeuk. En uiteraard helpt een aftershave na het scheren ook.

De beste scheerzeep voor mannen

Er zijn veel merken op het gebied van scheren en scheerzeep, maar drie hele populaire merken zijn Proraso, Mühle en Taylor of Old Bon Street. Proraso scheerzeep komt uit Italië en is erg populair vanwege de betaalbaarheid en omdat je het niet meer zelf hoeft te laten opschuimen. Proraso scheerzeep kan zo uit het bakje worden aangebracht met je handen of een scheerkwast.

Wanneer je echt gaat voor klassiek, dan is het Duitse kwaliteitsmerk Mühle het overwegen waard. Mühle scheerzeep is beschikbaar in vier verschillende geuren en zowel verkrijgbaar in een porseleinen of houten kom. Op die manier kan je de Mühle Shaving Soap meteen mooi op laten schuimen. En daarna kan je gemakkelijk navulverpakkingen kopen die zeer voordelig zijn, want je hebt al een mooi opschuimbakje in huis. Mühle scheerzeep is verkrijgbaar in de geuren aloë vera, duindoorn en sandelhout.

Het Britse Taylor of Old Bond Street Shaving Soap is ook een populaire optie tegenwoordig, dus er is gelukkig wat te kiezen. Er zijn uiteraard wel meer opties beschikbaar, maar dit zijn toch allemaal wel echte klassieke, Europese scheermerken.

Lees minder
Filters
21 producten
Sorteren op
21 producten
Sorteren op