• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Scheerkwasten

Wat is een scheerkwast?

Lees meer

Een scheerkwast wordt gebruikt door mannen die meestal fan zijn van de nat scheer methode. Een scheerkwast helpt om jouw scheerervaring te verbeteren en zorgt voor een gladder resultaat. Er zijn zowel scheerkwasten met dassenhaar en met synthetisch haar.

Waarom een scheerkwast gebruiken?

Een scheerkwast heeft meerdere doeleinden. Ten eerste helpt een goede scheerkwast om van scheerzeep of scheercrème mooi scheerschuim te kloppen. Dat werkt het beste in een zeepbakje. Het vergt een klein beetje techniek, maar het resultaat mag er wezen.

Een tweede reden om een scheerkwast te gebruiken, is dat het helpt om de baardhaartjes rechterop te zetten waardoor ze gemakkelijker af te scheren zijn. Het is ook een effectievere methode om het scheerschuim aan te brengen met een scheerkwast dan met je handen.

Scheerkwast met dassenhaar of synthetisch haar

Over het algemeen komt een scheerkwast in twee varianten, eentje met dassenhaar of eentje met synthetisch haar. Wanneer je vegan of vegetarisch bent, dan kan je het beste gaan voor een scheerkwast met synthetisch haar. Een kleinere groep is een scheerkwast met varkenshaar.

Een scheerkwast met dassenhaar werkt over het algemeen het beste. De haren zijn goed in het vasthouden van water en scheerzeep, waardoor het gemakkelijk aan te brengen is. Daarnaast voelen de dasharen ook heel zacht aan. Helaas worden dassen geschoten voor het haar en de leefomstandigheden zijn ook niet al te best. Daarom bieden wij bij Moquer geen scheerkwasten met dassenhaar meer aan.

Daarom is een scheerkwast met synthetisch haar een goed alternatief. Ze werken op eenzelfde manier en er worden geen dierlijke haren voor gebruikt. Ze zijn meestal ook iets betaalbaarder en gemakkelijker in het onderhoud. Ze worden ook wel eens Silvertip Fibre genoemd, dus daar kan je aan herkennen dat het gaat om scheerkwasten zonder dierlijk haar.

Hoe een scheerkwast te gebruiken?

Maak je scheerkwast een klein beetje nat en schud het overtollige water eruit. Neem nu wat scheercrème of een scheerzeep in een bakje en beweeg je kwast in ronde bewegingen om mooi scheerschuim te kloppen.

Maak je gezicht nat met warm water of gebruik een hot towel. Nu kan je met korte stroken het schuim aanbrengen op het te scheren gebied. Op die manier verzacht je de haartjes en zet ze je rechterop, zodat het scheermes er gemakkelijk doorheen glijdt voor een beter scheerresultaat.

Spoel je scheerkwast na het scheren goed af en schud het water eruit voordat je hem opbergt in een scheerkwasthouder.

Beste kwaliteit scheerkwasten

In de Moquer shop hebben we een aantal prachtige scheerkwasten van verschillende afmetingen. Tegenwoordig zijn er alleen nog scheerkwasten met synthetisch haar in de shop. Vooral het Duitse merk Mühle is een autoriteit op het gebied van alles wat met klassiek nat scheren te maken heeft.

Lees minder
Filters
6 producten
Sorteren op
6 producten
Sorteren op