• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Haarspray

Wat is haarspray?

Lees meer

Haarspray, of vaak ook wel haarlak genoemd, is een haarstyling product dat bijna nooit alleen op zichzelf wordt gebruikt. Het wordt meestal gebruikt in aanvulling op andere styling producten. Technisch gezien is haarlak slechts een voorbeeld van een haarspray, maar de woorden hebben voor veel mannen dezelfde betekenis.

Er zijn grofweg drie categorieën haarspray voor mannen: een pre-styling spray, en sea salt spray en haarlak. In de meeste gevallen bevat haarlak vaak alcohol en copolymeren en bij een sea salt spray bevat het vaak magnesiumsulfaat of een bepaalde zoutoplossing.

Haarspray kan in principe voor elk kapsel gebruikt worden, dus het is minder relevant of je dun of dik haar hebt of dat je steil of krullend haar hebt.

Eigenschappen van haarspray en haarlak

Als we de verschillende haarsprays voor mannen even kort doornemen, dan kom je tot de volgende eigenschappen per haarlak.

Pre-styling spray:

Deze sprays geven je haar volume en body. Ook bevatten ze vaak hittebestendige ingrediënten die jouw haar beschermen tegen de hitte van een föhn of andere hittestylers. Je brengt ze aan in gewassen haar dat nog lichtelijk vochtig is. Daarna kan je eventueel een haar wax of ander styling product aanbrengen voor hold en styling.

Sea salt spray:

Ook wel zeezoutspray of zeezout haarspray in het Nederlands, is een type pre-styling spray, maar je kan ze ook op zichzelf gebruiken. Ze geven veel volume, structuur en een matte finish. Ze zijn erg goed voor warrige kapsels en die strand looks. Je brengt ze aan in lichtelijk vochtig haar om vervolgens je haar te föhnen. Daarna kan je nog een wax, klei of ander styling product aanbrengen voor extra hold.

Haarlak:

Haarlak is hair spray die is bedoeld om jouw haar langer in model te houden. Je brengt het aan nadat je je haar in model hebt gebracht met een wax, klei, paste of ander styling product. Ze drogen vaak een klein beetje op zodat je haar langer in model blijft zitten en water afstoot.

Welke mannenkapsels werken het beste met haarspray?

Een hair spray kan gebruikt worden voor alle kapsels. Zoals je ziet zijn er meerdere soorten sprays en hebben ze allemaal hun eigen eigenschappen. Kapsels met volume hebben een pre-styling spray of zeezoutspray nodig en kapsels met veel hold hebben baat bij een haarlak om het goed in model te houden, zoals bij een avondje uit.

Er is eigenlijk altijd wel een reden om een haarspray te gebruiken, maar het hangt er vanaf wat je wilt doen met je haar welke je nodig zal hebben.

Beste haarspray voor mannen

In de shop is er een groot assortiment aan hair spray voor mannen. Het hangt er helemaal vanaf wat je precies nodig hebt, maar er zijn een aantal merken die bekend staan om hun hoge kwaliteit haarspray. Een zeer mooi merk voor haarspray met veel verschillende en populaire versies is Bumble and Bumble.

Wanneer je graag een pre-styling spray wilt gaan gebruiken, dan is het merk By Vilain een aanrader om te bekijken met hun Sidekick Spray. Voor mooie en betaalbare sprays zou je kunnen kijken naar American Crew.

Lees minder
Filters
64 producten
Sorteren op
64 producten
Sorteren op