• Je producten snel in huis!

  Voor 23:00 besteld = morgen in huis!
  En gratis thuisbezorgd vanaf €25

 • Volumekorting

  5% korting vanaf 3 producten.
  Oplopend tot 9% bij 5 items.

 • De beste klantenservice

  Altijd snel antwoord op je vragen.
  Per mail of social media.

 • Gratis cadeau bij €75+

  Een Billy Jealousy Ocean Front Wash
  met een waarde van €7,95

Moquer | It's a man's business

Winkelwagen 0
€ 0,00

Haarspray

Wat is haarspray?


Haarspray of vaak ook wel haarlak genoemd is een haarstyling product dat bijna nooit alleen op zichzelf wordt gebruikt. Het wordt meestal gebruikt in aanvulling op andere styling producten.

Er zijn grofweg drie categorieën haarspray voor mannen: een pre-styling spray, een finishing spray en een sea salt spray. In de meeste gevallen bevat haarlak vaak alcohol en copolymeren en bij een sea salt spray bevat het vaak magnesiumsulfaat of een bepaalde zoutoplossing.

Haarlak en haarspray kan in principe voor elk kapsel gebruikt worden, dus het is minder relevant of je dun of dik haar hebt of dat je steil of krullend haar hebt.

Eigenschappen van haarspray

Als we de verschillende haarsprays voor mannen even kort doornemen, dan kom je tot de volgende eigenschappen per haarlak.

Pre-styling spray:

Deze sprays geven je haar volume en body. Ook bevatten ze vaak hittebestendige ingrediënten die jouw haar beschermen tegen de hitte van een föhn of andere hittestylers. Je brengt ze aan in gewassen haar dat nog lichtelijk vochtig is. Daarna kan je eventueel een haar wax of ander styling product aanbrengen voor hold en styling.

Finishing spray:

Deze haarsprays zijn bedoeld om jouw haar langer in model te houden. Je brengt ze aan nadat je je haar in model hebt gebracht met een wax, klei, paste of ander styling product. Ze drogen vaak een klein beetje op zodat je haar langer in model blijft zitten en water afstoot.

Sea salt spray:

Ook wel zeezoutspray in het Nederlands, is een type prestyling spray, maar je kan ze ook op zichzelf gebruiken. Ze geven veel volume, structuur en een matte finish. Ze zijn erg goed voor warrige kapsels en die strand looks. Je brengt ze aan in lichtelijk vochtig haar om vervolgens je haar te föhnen. Daarna kan je nog een wax, klei of ander styling product aanbrengen voor extra hold.

Welke kapsels werken het beste met haarspray?

Een haarlak of haarspray kan gebruikt worden voor alle kapsels. Zoals je ziet zijn er meerdere soorten sprays en hebben ze allemaal hun eigen eigenschappen. Kapsels met volume hebben een prestyling spray of zeezoutspray nodig en kapsels met veel hold hebben baat bij een finishing spray.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-21 van 71

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-21 van 71

Van laag naar hoog sorteren
per pagina