Donkere kringen onder ogen

Iedereen heeft er op een bepaald moment wel last van, donkere kringen onder je ogen. Voor sommige mannen is het slechts tijdelijk, omdat je wellicht wat minder hebt geslapen, en voor anderen is het semipermanent.

Zijn wallen en donkeren kringen onder je ogen hetzelfde?

In eerste instantie denk je wellicht dat wallen en donkere kringen onder je ogen hetzelfde zijn, maar er zijn wel wat verschillen. Wallen zijn kussentjes en zijn het resultaat van levensstijl keuzes meestal. Denk aan minder slaap en overmatig zout eten. Al is er zeker een genetische component die bepaald hoe groot de kans is dat je wallen krijgt en hoe snel.

Dat zorgt ervoor dat de huid onder je ogen meer vocht vast gaat houden. De huid onder je ogen is significant dunner en daardoor zie je hier als eerste tekenen van vermoeidheid en veroudering. Wallen zijn minder permanent en verminderen weer als je beter slaapt en eet.

Hoe ontstaan donkeren kringen onder je ogen?

Donkere kringen kunnen ook ontstaan door levensstijl keuzes, maar het is ook een kwestie van genen en veroudering. Wanneer je ouder wordt verliest je huid vocht en elasticiteit. Deze elasticiteit komt vaak door het stofje collageen en daar maakt de oudere huid minder van aan. Daarom is het belangrijk om te gaan kijken naar anti aging producten.

Daardoor wordt je huid rimpeliger en droger. En dat valt het eerste op bij de huid onder je ogen omdat het zo delicaat is. Maar ook hier is een slaaptekort en stress een belangrijke factor in het veroorzaken van kringen onder je ogen. Overmatig drinken en roken doet jouw ogen ook geen goed.

Wat kan je het beste doen om kringen onder je ogen te voorkomen?

Er zijn een aantal dingen die je zelf kan doen om de kans op kringen en wallen te verminderen. Daarna zal ik bepaalde producten en ingrediënten bespreken om wallen en donkere krijgen te behandelen en verminderen.

1. Slaap genoeg

Een van de meest eenvoudige dingen die je kan doen om kringen en wallen onder je ogen te verminderen, is genoeg slapen. Zorg voor zo’n 8 uur aan slaap en ga elke avond rond hetzelfde tijdstip naar bed en sta in de ochtend rond hetzelfde tijdstip weer op. Een goede slaaproutine is niet alleen goed voor je huid en ogen, maar ook voor je humeur, productiviteit en vitaliteit.

2. Verminder stress

Stress is eigenlijk nergens goed voor, dus ook niet voor je huid. En zeker niet voor de dunne huid onder je ogen. Probeer stress dus te verminderen en probeer je werk of andere taken ruim voor je bedtijd af te sluiten. Ook minder schermtijd kan hierbij helpen.

3. Verminder je zoutinname

Zouten zijn niet alleen slecht voor je nieren, maar ook voor je huid. Teveel zout zorgt ervoor dat je lichaam vocht gaat vasthouden en dat kan zorgen voor wallen en kringen onder je ogen. Dat komt omdat je bloedvaten meer vocht bevatten en dan harder moeten werken om het blond rond te pompen en dan worden je bloedvaten gemakkelijker zichtbaar onder je ogen. Het is eigenlijk een zwelling onder je ogen.

4. Vermijd teveel zon

Het is uiteraard heerlijk om af en toe te zonnen, maar veilig zonnen is erg belangrijk. Onderhand zal je wel weten dat teveel zon en UV erg slecht zijn voor je huid. Al helemaal wanneer je je niet genoeg insmeert. De dunnere huid onder je ogen zal snel uitdrogen en rimpels tonen bij teveel zonlicht en UV waardoor je sneller donkere kringen onder je ogen zal krijgen.

5. Drink genoeg water

Water drinken is altijd goed, tenzij je absurde hoeveelheden drinkt. Je huid heeft er heel veel baat bij om goed gehydrateerd te zijn. Het is tenslotte je grootste orgaan. Drink dus genoeg water, zodat je geen wallen of kringen onder je ogen krijgt vanwege dehydratatie.

6. Minder alcohol en koffie

Het laatste punt van dehydratatie geldt ook voor het minderen van alcohol en koffie. Alcohol en cafeïne hebben ook een dehydraterend effect op je huid en dan worden wallen en donkere kringen sneller en meer zichtbaar.

Huidverzorgingsproducten tegen donkeren kringen onder je ogen

beste oogcreme

Uiteindelijk moeten we ook realistisch zijn en zien we dat naarmate mannen (en vrouwen) ouder worden, dat donkere kringen en wallen zichtbaar worden. Het verouderingsproces houd je uiteindelijk niet tegen, maar je kan wel het proces vertragen en de kringen onder je ogen minder zichtbaar maken.

Zo hebben we in de Moquer shop veel anti-aging producten en ook huidverzorgingsproducten die erop zijn gericht om de delicate huid onder je ogen te verzorgen. Dat zijn bijvoorbeeld oogserums en under eye creams.

Waarom helpen dit soort producten?

Hoogwaardige oogserums en under eye creams bevatten gezonde en natuurlijke ingrediënten om kringen onder je ogen te verminderen. Enkele voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld:

1. Gezonde vetzuren

Gezonde vetzuren, zoals Omega 3 en 6, voeden jouw huid met eiwitten en verbeteren de complexie van je huid en zorgen voor verlichting. Op die manier zijn kringen onder zichtbaar onder je ogen. Veel anti-aging producten bevatten daarom verschillende soorten boters en oliën.

2. Hyaluronzuur

Dit ingrediënt vindt je veel terug in anti-aging producten omdat dit molecuul meer dan 1000 keer zijn eigen gewicht in vocht kan vasthouden. Dat maakt dit hyaluronzuur zeer geschikt voor de ultieme hydratatie, zodat rimpels, kraaienpootjes en ook dronkere krijgen worden verminderd.

3. Groene thee en vitamine C

Ook veel andere extracten bevatten vitamines die helpen om jouw huid te beschermen tegen vrije radicalen. Groene thee en vitamine C bevatten veel antioxidanten en die zijn onmisbaar voor je huid. Vrije radicalen kunnen ontstaan door UV, milieuvervuiling, (sigaretten)rook en slechte voeding.

Daarom is het ook belangrijk om gezonde voeding te eten die antioxidanten bevat, denk aan bessen, broccoli, tomaten en kool. Een betere huidverzorging in zijn algemeenheid zorgt ook meteen voor minder dronkere kringen en wallen onder je ogen.

4. Methylsulfonylmethaan (MSM)

Een ingrediënt dat vaker in anti-aging producten zit vanwege de eigenschappen om pigmentvlekken en ouderdomsvlekken aan te pakken. Daarom helpt het ook bij het verminderen van donkere krijgen. Het is een stof die je in veel “superfoods” terugvindt.

Enkele populaire anti-aging oogserums en oogcrèmes voor mannen:

Oogcrème en serum aanbrengen

Het is belangrijk om huidproducten voor onder je ogen niet aan te brengen door te smeren, maar door te deppen. De dunnere en delicate huid onder je ogen raakt beschadigd als je gaat wrijven. Het beste gebruik je je ringvinger om wat serum of crème aan te brengen op de huid direct onder je ogen en bij je jukbeenderen.

Het beste moment om dit soort producten aan te brengen is voor het slapengaan op je schone en droge huid. Op die manier hebben deze producten de gehele nacht om jouw huid te voorzien van de gezonde voeddingstoffen om donkere krijgen en wallen onder je ogen te verminderen. Dan heb je ‘s ochtends weer een frisse en gehydrateerde uitstraling.

Conclusie

Donkere kringen en wallen komen vaak voor en vroeg of laat krijgt elke man er toch wel mee te maken. Gelukkig zijn er verschillende zaken die je zelf kan doen om de kans erop te verminderen en ervoor te zorgen dat ze niet te zichtbaar zijn. Rook niet, drink niet teveel alcohol en koffie, blijf uit de zon en zorg voor een gezonde levensstijl. Dus slaap genoeg en verminder stress.

Daarnaast zijn er veel gezonde en natuurlijke huidverzorgingsproducten voor mannen die erop zijn gericht om de delicate huid onder je ogen te verzorgen met extracten die kringen onder je ogen zullen verminderen. Er zijn ook anti rimpel cremes voor andere plekken op je gezicht. Een stap verder zijn fillers of cosmetische ingrepen, maar ga altijd eerst langs je huisarts of een specialist voordat je zoiets zou overwegen.

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van huidverzorging, haarverzorging, grooming en meer!