Meer volume in haar als man

Volume in het haar is een van de meest gewilde eigenschappen van een kapsel. Een kuif, undercut, half-lang of rommelig kapsel is meestal beter met meer volume. Helaas heeft niet iedereen geluk met volumineus, dik haar. Het bereiken daarvan is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is gelukkig niet onmogelijk. Wij van Moquer hebben wat tips!

Gebruik een föhn voor meer volume

Een föhn met een goede constante flow van warme (niet hete) lucht is de beste manier om je haar te manipuleren en te hervormen. Op deze manier kan je meer volume geven aan je haar. Het stylen van een kapsel gaat vaak niet alleen over het juiste gebruik van het product maar ook over de voorbereiding met je föhn (en eventueel een kam of borstel).

Je kan het beste föhnen in de tegengestelde richting waarop je haar natuurlijk groeit. Door dit te doen verhoogt het volume van je haar het meest.

Houd je haar gezond

Het wassen en in conditie houden van je haar is ook erg belangrijk om een natuurlijk volume te behouden. Het dagelijks wassen van je haar verwijdert natuurlijk oliën in je haar en deze oliën zorgen normaal gesproken voor de natuurlijke volume van je haar. Daarbij hebben goedkope conditioners vaak ook siliconen in zich en dat maakt je haar dof en plat. Was je haar dus niet elke dag! Lees hier meer over hoe vaak je je haar kunt wassen.

Pre-styling producten voor het föhnen

Er zijn diverse producten op de markt om je haar te pre-stylen. Denk hier aan een haarsprays, mousses en creams. Er is een grote variatie om uit te kiezen. Maar als we een scheidslijn zouden moeten definiëren in de variatie van effectiviteit dan zou je een crème kunnen gebruiken aan de onderkant van het haar waardoor er een meer natuurlijke afwerking ontstaan. Een haarmousse zou je aan de bovenkant van het haar kunnen aanbrengen waardoor er meer volume ontstaat. Pre-styling sprays zitten aan de andere kant van het spectrum.

Pre-styling haarspray voor mannen

Pre-styling sprays worden steeds vaker gebruikt door mannen omdat steeds meer mannen graag hun haar föhnen om meer volume te krijgen. Pre-styling sprays beschermen je haar tegen de hitte van de föhn en helpen om je haar al vast een beetje in model te krijgen. Ze geven over het algemeen een lage hold en een klein beetje glans. Het is de ‘primer’ voor het stylen. Na het föhnen breng je je favoriete stylingproduct aan.

Populaire pre-styling sprays voor mannen:

Pre-styling powders voor mannen

Poeders die volume en textuur aanbrengen zijn opkomend en worden steeds populairder. Veel merken hebben tegenwoordig wel een goede volumepoeder. De styling powder dient juist NIET in combinatie met een föhn gebruikt te worden, want anders blaas je de poeder weer uit je haar.

Breng de poeder aan in droog haar bij je haarwortels en kneed het product in je haar. Op die manier krijgt je haar echt een volumeboost en lijkt je haardos ook veel dikker. Deze producten zijn ook erg goed voor mannen met dun haar, want je krijgt meer volume en dikker haar door de poeder. Na het aanbrengen kan je er nog voor kiezen om je favoriete stylingproduct te gebruiken voor meer styling.

Populaire volumepoeders voor mannen:

High hold voor een volumineuze afwerking

Met een high-hold clay product krijg je meer volume in je haar, daarbij zal het haar vaak ook niet naar beneden vallen tijdens de dag. Echter, met fijn dun haar, in combinatie met sommige high hold producten, zoals clays, dan kan het haar wel een beetje naar beneden vallen. Voor meer volume met fijn dun haar raden wij de Hanz de Fuko Quicksand aan. De Quicksand geeft een enorme volume boost.

Met wat dikker haar raden wij de Hanz de Fuko Claymation aan of de By Christiaan Calypso Clay. Beide geven een goede hold met volume en een matte finish. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van goede clays. Het belangrijkste is dat je clay bentoniet bevat om meer volume te krijgen.

Populaire clays voor volume:

Sea salt sprays voor mannen

Je kent het wel, je bent naar het strand geweest en je hebt gezwommen. Je haar verandert hier erg door en het wordt vaak droger, maar ook de volume neemt flink toe. Veel mannen houden van dat strand haar. Dat komt door het zoute zeewater! Er zijn verschillende producten, vaak sprays, die op basis van dit effect zorgen voor een volume boost. Gebruik een zogenaamde zeezout spray in lichtelijk vochtig haar en föhn daarna je haar in model.

Populaire sea salt spray voor mannen:

Conclusie

Zoals je kan zien zijn er genoeg producten om meer volume te krijgen in je haar. Het hangt er vanaf waar je voorkeur naar uit gaat en of je bijvoorbeeld dik of dun haar hebt. Het is sowieso aan te raden om in ieder geval een goede pre-styling spray te gebruiken wanneer je gaat föhnen, want op de manier bescherm je je haar tegen de hitte en gaat het niet zo droog aanvoelen. In de Moquer shop vind je een grote sectie met pre-stylingproducten voor mannen!

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van haarstyling, haarverzorging, grooming en nog veel meer!