Mühle scheerproducten voor mannen

Mühle scheermessen en andere zaken voor baarden of juist om ervan af te komen zijn niet meer weg te denken uit de scheerwereld. Dit bedrijf is vlak na de oorlog in 1954 opgericht door Otto Johannes Müller, die toen al het bekende Mühle logo ontwierp.

Zoals zoveel bedrijven had hij niet direct een pand, maar hij werkte vanuit een wasserette waar hij zijn eerste scheerkwasten maakte. Het bedrijf groeide snel en in 1949 exporteerde hij al de eerste scheerkwasten. In 1965 exporteerde het bedrijf al naar 36 landen.

Zelfs het communisme in Oost-Duitsland, waar het bedrijf gevestigd was, had oog voor het bedrijf en in 1972 nam de staat het bedrijf over. Dit was tegen de wil van de zoon van de oprichter, Hans-Jürgen Müller, die op dat moment de baas was. In 1987 maakte het bedrijf scheerkwasten voor de DDR en verliet Hans-Jürgen het bedrijf om als freelancer verder te gaan met scheerkwasten.

Gelukkig kon hij in 1990 na de val van de muur weer de leiding over het bedrijf op zich nemen. De overgang naar de vrije markt was wel lastig voor het bedrijf, maar het lukte ze om in de benen te blijven en zich door te ontwikkelen naar het merk dat ze nu zijn. In de jaren 2000 maakte het bedrijf naam voor mannen die van nat-scheren houden[1].

Mühle shaving

Als je zo naar de ontstaansgeschiedenis kijkt zou je denken dat je bij Mühle alleen terecht kan voor scheerkwasten, maar dat is zeker niet het geval. Ze hebben alles voor goede grooming, van scheerkwasten, tot safety-razors en uiteraard ook scheerzepen, after shaves en nog veel meer. Het assortiment is enorm en veel producten vindt je in de Moquer shop.

Vakmanschap is belangrijk voor Mühle en handwerk blijft belangrijk voor hun creaties. Er wordt zoveel mogelijk met de hand gedaan en machines spelen slechts een kleine toegevoegde rol in het hele proces[2].

Deze machines zijn zelfs speciaal voor Mühle ontworpen en dus niet voor massaproductie gemaakt waar een willekeurig merk op gedrukt kan worden. Nee, dit is speciaal voor Mühle.

Mühle scheermes

Naast de scheerkwasten, waar Mühle mee is begonnen, bieden ze ook scheermessen aan. Uiteraard moet het scheermes goed snijden, maar wat voor Mühle ook heel belangrijk is, is dat de producten die ze maken fijn om vast te houden zijn[3]. Daarnaast wil het oog ook wat en daarom hebben de producten een mooie afwerking.

Tevens is het belangrijk voor ze dat je van jouw ochtend een moment van rust maakt waarin je voor jezelf zorgt. Je mag de tijd nemen om jouw baard tot in de perfectie te scheren of te groomen. Een moment voor jezelf om je dag goed te beginnen.

Mühle scheerkwast

En je begint je dag dus met een scheerkwast van Mühle, het product waarmee ze zijn begonnen. De scheerkwasten worden gemaakt van dassenhaar of van hun eigen ontwikkelde Silvertip Fibre. Dat zijn synthetische haren en dan kan je met een gerust hart je scheerkwast gebruiken als je veganistisch bent.

Het leukste aan de scheerkwast is dat je hem niet compleet hoeft te vervangen als de haren versleten zijn. Dan draai je de kwast van de houtkleurige hendel en kun je er een nieuwe op draaien. Op die manier kan je zo lang mogelijk doen met de producten van Mühle. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu.

Mühle shaving bij Moquer

In dit blog zijn we op de belangrijkste producten van Mühle ingegaan, maar ze bieden veel meer aan dan alleen scheerkwasten en scheermessen, daarnaast biedt Mühle ook:

  • Scheerzeep
  • Aftershave
  • Aftershave balsem
  • Individuele scheermesjes
  • Scheerhanddoeken
  • Scheerkommen

Het meest populaire scheermes van Mühle op Moquer is de Muhle R106 Safety Razor. Dit is een klassiek scheermes met een gesloten kam. Het handvat is gemaakt van zwart hars met chroomelementen. Met dit scheermes kan je dicht op de huid scheren voor een zeer glad resultaat. Het mesje is eenvoudig te vervangen door de bovenkant er af te schroeven.

Het werkt ideaal met de double edge scheermesjes van Mühle of andere merken. Een perfect product om nat mee te scheren en uiteraard ook veel beter voor het milieu.

Klik hier voor meer informatie over dit scheermes.

De meest populaire scheerkwast van Mühle op Moquer is de Mühle Scheerkwast Graudas. Dit is een product uit de Rytmo serie van Mühle. Het heeft een mooi essenhout handvat met chroomelementen. Dit product is waterafstotend en erg robuust. Een mooi product om op te nemen in jouw klassieke scheerroutine.

De Mühle Scheerkwast Graudas is gemaakt van echt dassenhaar. Dat kan je zien aan de relatief donkere kleur van de haren. Dassenhaar geeft een beter massage effect door zijn dikkere structuur, maar blijft toch flexibel en zacht.

Klik hier voor meer informatie over deze scheerkwast. 

Een goede scheerzeep mag natuurlijk niet missen als je jouw ochtendritueel uitvoert met Mühle producten. Het meest populaire scheerzeep van Mühle op Moquer is de Mühle Scheerzeep Sandelhout. Dit is een rijke en lichte scheerzeep om comfortabel nat te kunnen scheren. Het komt in een mooie porseleinen kom om gemakkelijk goed scheerschuim te maken. Dit product revitaliseert en hydrateert jouw huid voor een aangename scheerbeurt.

Mühle Scheerzeep Sandelhout voedt jouw huid om scheerirritatie en roodheid te verminderen. Daarnaast heeft deze scheerzeep ook een aangename geur van sandelhout met noten van koriander, steranijs en balsahout. De formule bevat geen parabenen of sulfaten.

Klik hier voor meer informatie over deze scheerzeep.

Na het scheren is het fijn als je jouw huid kan verzorgen met een aftershave. Ook daar heeft Mühle aan gedacht. Het leukste is dat van alle producten van Mühle op Moquer de aftershave balsem het meest wordt verkocht, dus die mocht natuurlijk niet missen in dit overzicht.

De Mühle After Shave Balsem Sandelhout gebruik je na het scheren met een klassiek scheermes om jouw huid weer te hydrateren en te voeden. De formule zorgt voor veel verlichting en verkoeling om een geïrriteerde huid weer te kalmeren.

Mühle After Shave Balsem Sandelhout bevat veel natuurlijke ingrediënten en extracten om jouw geschoren huid zo goed mogelijk te kunnen verzorgen. Scheerirritatie, droogheid en roodheid worden verminderd. Dit product bevat geen parabenen of sulfaten en de geur heeft noten van koriander, steranijs en balsahout.

Klik hier voor meer informatie over de aftershave balsem. 

Mühle shaving is een grote speler op de markt voor manlijke grooming. Dit familiebedrijf dat al 75 jaar bezig is met scheeritems heeft een duidelijke stempel gedrukt op deze markt.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste scheerbeurt, huidverzorging en kapsels.

[1] https://www.muehle-shaving.com/en/brand/history.html

[2] https://www.muehle-shaving.com/en/brand/manufactory.html

[3] https://www.muehle-shaving.com/en/brand/design.html