Bakkebaarden

Misschien denk je bij bakkebaarden aan oude portretten en een stijl die niet meer van nu is, maar niets is minder waar. Het beroemde X-men karakter Wolverine heeft bakkebaarden en de zanger van Triggerfinger heeft ze in combinatie met een snor. De zanger van Motorhead had een bakkebaard met snor. Bakkebaarden, in het Engels ook wel ''sideburns" genaamd, komen dus nog regelmatig voor.

En je hebt ook nog variaties om de bakkebaard wat subtieler te dragen, zoals alleen voor het oor of alleen tot de jukbenen, zoals Elvis het droeg.

Wil jij dat ook uitstralen, dan is een bakkebaard ook wat voor jou. Het is ook belangrijk om te weten dat het bakkebaarden zijn en niet bakkenbaarden ;)

Modieuze bakkebaarden

Er zijn meerdere manieren waarop jij je bakkebaarden kunt dragen. Je kunt bijvoorbeeld een stuk baard voor je oor laten staan, waardoor het lijkt of je meer haar hebt.

Je kunt ook een lijn van je haar naar je kaak laten staan, maar verder de baard afscheren.

Of je laat de bakkebaard iets naar voren gaan, zodat hij als het ware je jukbeen omarmt waardoor die ook meer opvalt. Je krijgt dan een echte Elvis-look.

Wil je super mannelijk overkomen? Dan kan je de bakkebaard tot je kin laten groeien.

Over het algemeen is het haar op de bakkebaard kort. Als een baardje van 5 dagen, maar je kunt het natuurlijk super oldschool langer laten groeien. Zorg er dan wel voor dat je de baardharen goed verzorgt en hydrateert zodat het er verzorgd uitziet.

Bakkebaarden scheren

Hoe weet je nu welke soort bakkebaard het beste bij jouw gezicht past? Over het algemeen scheren mannen van de oren naar de kin. Dit werkt goed om te checken of een ringbaardje of snor bij je past, maar het doet niets voor je om erachter te komen of een bakkebaard bij je past.

In plaats daarvan moet je voor bakkebaarden beginnen met het scheren van de kin en dan langzaam naar de oren toewerken om te zien welke bakkebaard bij je past.

Je checkt eerst of een Triggerfingerlook bij je past, dat is de bakkebaard met snor. Vervolgens scheer je de snor af om te zien of de Wolverine look bij je past. Dan ga je verder naar de jukbeen-bakkebaarden zoals Elvis die had en daarna kan je kijken naar de korte bakkebaard die niet veel langer is dan je oor.

Bakkebaarden hebben scherpe lijnen nodig om een goed effect te hebben. Daarom is het handig om gebruik te maken van een klassieke scheermes, zoals een double edge safety razor. Als je een scheersetje hebt, helpt dit je direct om alle benodigdheden te hebben om je te scheren en je bakkebaarden goed te laten staan.

Maar hoe werk je je bakkebaarden mooi bij?

Het beste is om je bakkebaarden bij te werken met een schaartje of een baardtrimmer. Je kan je bakkebaard redelijk gemakkelijk bijknippen als je ze iets minder dik wilt maken. Je kan ook je bakkebaarden trimmen door een opzetstukje te gebruiken op je baardtrimmer. Dan kan je gemakkelijk een bepaalde lengte kiezen, maar in veel gevallen wil je je bakkebaarden langer hebben dan de langste optie op een baardtrimmer.

Een kam kan goed helpen om mooie lijnen te creëren voor je bakkebaarden. Een goede baardkam die je kunt gebruiken is die van Baxter of California. Hun baardkam is gemaakt van een hoge kwaliteit cellulose acetaat door middel van 12 stappen die allemaal met de hand moeten worden uitgevoerd. De taps toelopende tanden van de kam zorgen ervoor dat hij makkelijk door je bakkebaarden heengaat.

Het mooie is ook dat je bakkebaarden ideaal kan combineren met andere soorten baardjes, zoals een ringbaard, sikje of een bepaalde snor. Op die manier kan jij een hele unieke look creeren als je niet bang bent voor een beetje aandacht.

Bakkebaarden verzorgen

Hoewel het soms lijkt dat bakkebaarden onderdeel zijn van de haren op je hoofd, zijn het toch echt baardharen. Daarom is het qua verzorging belangrijk om ze ook als zodanig te behandelen. Wanneer je dus je bakkebaarden mooi in model hebt geknipt of geschoren, dan wil je deze goed verzorgen. Dat kan gemakkelijk met een baardolie, want dan worden de bakkebaardharen en je huid eronder goed verzorgd.

Wanneer je je bakkebaard echt in model wilt brengen, dan zou je kunnen overwegen om een baardbalsem te gebruiken. Een baardbalsem biedt iets meer mogelijkheden qua styling als je gaat voor extreme bakkebaarden. 

Als je echt alleen maar je bakkebaarden laat staan en verder geen snor of baard hebt, dan is een baardolie misschien een beetje overbodig. Maar je bakkebaarden hebben nog steeds verzorging nodig, dus dan zou ik ze gewoon even meepakken met je moisturizer. Even goed contact maken met de huid onder je bakkebaarden en dan moet het goed zijn. Op die manier verklein je ook de kans op witte vlokken of roos in je bakkebaarden.

Baardverzorgingsproducten:

Conclusie

Bakkebaarden zijn een uniek stukje baard en roepen bij veel mensen bepaalde associaties op. Denk aan Elvis, The Blues Brothers of Wolverine met hun bekende ''sideburns''. Het moet dus bij je passen om je bakkebaarden te laten staan, maar er zijn veel baardstijlen mee te combineren. Het is wel belangrijk om je bakkebaarden in model te knippen of te scheren om ze er verzorgd uit te laten zien. Een een beetje baardolie of moisturizer kan ook geen kwaad bij langere bakkebaarden.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste haarstyling en haarverzorging.