Kort haar mannen

Soms is het gewoon lekker eenvoudig om een kort kapsel te hebben. Daarom ga ik in dit artikel in op goede korte herenkapsels en hoe je deze het beste in model brengt. En met kort bedoel ik niet per se mannenkapsels waarbij je haar gemillimeterd is, maar het is uiteraard wel een voorbeeld ervan.

Wat je ook regelmatig ziet, is dat het haar bovenop wellicht iets langer is, de zijkanten en achterkant korter. De zijkanten zijn dan vaak opgeschoren en zo’n mannenkapsel heet een opscheer kapsel of undercut. Daarmee kan je je korte kapsels wat meer contrast geven.

De beste herenkapsels voor kort haar

Nu zal ik een aantal voorbeelden geven van korte mannenkapsels die je eigenlijk altijd wel kan dragen. Wanneer het weer wat kouder wordt, dan kan je ook eenvoudig gewoon een muts opzetten zonder dat je haar door de war gaat.

Caesar cut

kort haar Caesar cut

Een van de bekende kapsels voor mannen met kort haar is een Caesar cut. De naam is afgeleid van het kapsel van de Romeinse keizer Julius Caesar. Bij dit korte herenkapsel is je haar bovenop hoogstens enkele centimeters lang en een beetje naar voren in model gebracht.

Je haar gaat iets over je voorhoofd heen, maar het is nog geen pony. Dit kapsel leent zich ook zeer goed voor korte en opgeschoren zijkanten. De zij- en achterkant is dan kort geschoren met een tondeuse tegen de haargroeirichting in. Dat zorgt voor een mooie dynamiek.

Een licht baardje staat ook erg goed in combinatie met dit korte mannenkapsel en je kan de zijkanten zelfs over laten lopen in je baar door een soort fade te creëren. De Caesar cut is een tijdloos en stijlvol kapsel voor mannen met kort haar.

Hoe Caesar cut te stylen

Het mooiste is om te gaan voor een mat styling product, want dat past gewoon het beste bij een Caesar cut. Kies een wax, clay of paste met een medium tot hoge hold en een semi-matte tot matte finish. Dat zorgt voor structuur en dan ziet je korte haar er minder plat uit.

Breng het gewoon lekker in model met je handen en gebruik geen kam of borstel, want dan ziet het er te gestileerd uit. Je korte haar bovenop mag best een klein beetje warrig zijn en bij je voorhoofd stijl je je haar naar voren.

Haarklei met hoge hold en matte finish

Messy of out-of-bed look

kort haar out of bed messy

Met een kort en messy kapsel wordt een warrig mannenkapsel bedoeld. Kort haar voor mannen leent zich er goed om gewoon lekker warrig in model te brengen. Het wordt dan een soort out-of-bed look en dat is een ideaal kort herenkapsel, want je hoeft heel weinig moeite te doen om het in model te houden, want het heeft niet echt een model.

Bij een messy en korter herenkapsel is het aan te raden om de zijkanten wellicht wat langer te houden, dus ietsjes korter dan je haar bovenop. Opgeschoren zijkanten én warrig haar bovenop is misschien wat te veel van het goede.

Hoe een messy kapsel te stylen

Bij dit kapsel zou ik wederom gaan voor een mat haarproduct. In zijn algemeenheid werken matte producten goed bij korter haar voor mannen, want dan kijk je minder snel op de hoofdhuid. Kies dus wederom een goede wax, paste of clay en wrijf gewoon flink met je handen door je haar totdat je je gewenste korte en warrige mannenkapsel hebt.

Haarpaste met medium hold en een (semi) matte finish

Faux hawk

Kort haar faux hawk

Het derde korte herenkapsel wat ik wil bespreken is de faux hawk. Bij dit kapsel is je haar enkele centimeters lang bovenop en stijl je het haar wat naar voren, maar niet te strak. Je creëert eigenlijk allemaal kleinere korte plukjes en die eindigen in een punt bij je voorhoofd. Deze punt stijl je een beetje omhoog.

Dit is wederom een kort mannenkapsel met heel veel structuur. Hier zou je wel weer kunnen gaan voor een kort opgeschoren kapsel aan de zijkanten en achterkant om meer contrast te krijgen. De faux hawk is een kapsel waarbij je heel veel kan variëren.

Hoe een faux hawk te stylen

Een product met een medium tot hoge hold is ideaal en bij dit korte herenkapsel zou ik zeker gaan voor mattere producten, omdat het haar verschillende dichtheden heeft. Een wax of paste werkt goed om die structuur te creëren die de faux hawk nodig heeft om er tof uit te zien.

Een sea salt spray gebruiken als een pre styler is ook een mooie optie om meer volume en structuur te bereiken alvorens je een product aanbrengt met wat meer hold.

Sea salt sprays voor extra structuur

Kuif

Kort haar kuif

Een kuif of quiff is eigenlijk altijd een mooie en simpele optie. Je kan dat met langer haar doen, maar ook zeker met een kort mannenkapsel. Bij kortere herenkapsels houd je het haar bovenop kort en het haar aan de voorkant net iets langer, zodat je een mooie kuif kan maken. Het haar aan de zijkanten zou ik niet opscheren, maar gewoon gedekt houden.

Je strijkt je korte haar boven op een beetje naar voren en de pluk aan de voorkant breng je omhoog in model. Dat kan ook perfect met een kam of haarborstel. Een kuif geeft altijd een speelse aanblik en is een mooi kapsel voor jongere jongens.

Hoe maak je een kuif in kort haar

In het geval van een korte kuif kan je producten gebruiken met iets meer glans als je dat wilt. Een medium tot hoge hold is verstandig om je kapsel in model te houden. Wanneer je een föhn en een ronde borstel gebruik, dan kan je je kuif extra volumineus en groot maken. Voor de styling zou ik gaan voor een haarwax. Een mooie kuif maak je met behulp van een borstel of een kam.

Haarwaxen met een hoge hold en een medium glans

Golvend/krullend kort haar

Kort krullend haar

Als laatste korte mannenkapsel wil ik kijken naar mooie herenkapsels voor golvend en krullend haar. Deze haartypes werken erg goed voor mannen met kort haar, omdat ze zorgen voor meer structuur, volume en dichtheid. Als je haar al iets dunner begint te worden, dan valt dat minder snel op bij golvend en krullend haar in vergelijking met stijl haar.

Met kort golvend haar kan je gaan voor een kleine Comb-over of kuif. Met kort krullend of kroeshaar kan je perfect een Caesar cut, French crop of fringe kapsel bereiken wanneer je hebt besloten om te gaan voor korter haar als man.

Hoe kort of krullend haar te stylen

Golvend, krullend en kroeshaar hebben meestal iets meer hydratatie nodig, want anders bestaat er het risico dat je haar er droog en dof uit gaat zien. Daarom kan je voor de styling het beste gaan voor producten die in ieder geval een medium glans geven.

Bij kortere herenkapsels wil je meestal niet gaan voor heel veel glans, maar een beetje glans is prima bij golvend of krullend haar. Een haarcrème mets iets meer hold, een wax of paste kunnen daarbij helpen. Een pommade werkt minder goed als je kiest voor een korter kapsel met veel structuur.

Haarcrèmes met een medium tot hoge hold

Conclusie

Zoals je ziet betekent kort haar voor mannen niet meteen dat het een gemillimeterd kapsel hoeft te zijn. Er zijn heel veel goede korte mannenkapsels waarbij je haar nog steeds slechts enkele centimeters lang is.

Over het algemeen werken korte herenkapsels met structuur en een matte finish het beste. En in veel gevallen zijn opgeschoren zijkanten erg interessant. Daarmee krijg je extra contrast. Qua producten raad ik waxen, clays en pastes aan met een mattere finish en eventueel een sea salt spray voor pre-styling.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijke update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste kapsels, huidverzorging en grooming!