golvend haar mannen

Over het algemeen onderscheiden we meestal drie verschillende haarstructuren: stijl, golvend en krullend haar. Met stijl haar heb je over het algemeen de meeste opties, want dat haar is nou eenmaal is makkelijk om mee te werken. Met krullend haar is het lastig om tegen je natuurlijke structuur in te gaan. Golvend haar zit daar tussenin en deze blog post gaat over moderne kapsels voor mannen met golvend haar.

Golvend haar noemen we ook wel eens haar met een slag erin. Bij golvend haar begint je haar al een klein beetje te krullen, maar echte krullen zijn het niet. Hoewel je als man wellicht net iets minder keuze hebt in herenkapsels in vergelijk met een man met stijl haar, blijven er nog enorm veel mogelijkheden over.

Ik bespreek mogelijke kapsels voor jouw golvende haar aan de hand van lengte: kort, medium lang golvend haar.

Kort golvend haar mannen

Laten we gewoon makkelijk beginnen en kijken naar een mannenkapsel met kort golvend haar. Een kort kapsel is gemakkelijk in model te houden en te onderhouden. Golvend haar is heel geschikt voor dit soort kapsels.

Wat korte kapsels nodig hebben, is de nodige structuur en dat heeft golvend haar van nature. Het is niet mooi als haar plat op je hoofd ligt bijvoorbeeld. Er zijn enorm veel variaties mogelijk op een kort golvend mannenkapsel.

Zo kan je ervoor kiezen om de zijkanten korter te laten of te kiezen voor een fade (dan loopt het haar van korter naar langer). Opscheerkapsels zijn in zijn algemeenheid erg populair, dus ook voor golvend haar. Je laat het haar bovenop dan bovenop wat langer, maar bij de zijkanten en achterkant is de tondeuse gebruikt.

Een andere optie bij kort golvend haar met structuur is om ervoor te kiezen het haar iets over je voorhoofd te laten vallen en het naar voren te stylen. Voorbeelden daarvan zijn kapsels met een pony, een Caesar Cut or French Crop. Ook de Faux Hawk is een mooi voorbeeld van kort haar met meer structuur dat uitstekend werkt voor mannen met golvend haar.

short wavy hair

French Crop Wavy Hair

Wavy Fringe Hair

Beste producten voor mannen met kort golvend haar

Kort golvend haar met de nodige structuur ziet er vaak het beste uit als je producten gebruikt zonder al te veel glans. Dat houdt het kapsel natuurlijk. Producten die jouw korte golvende haar in model kunnen houden zijn bijvoorbeeld matte clays, waxen en pastes met een medium tot hoge hold.

Ook volumepoeders kunnen goed werken voor mannen met golvend haar als je gaat voor een Faux Hawk, French Crop of Caesar Cut. Die geven veel volume en structuur met een matte finish. Het accentueert precies de eigenschappen die deze kapsels van zichzelf al hebben.

Matte haarstylingproducten in de shop

Middellang golvend haar mannen

Wanneer je je golvende haar wat langer wilt laten, dan komen er weer andere opties bovendrijven. Golvend haar leent zich prima voor wat langere herenkapsels zolang je je golvende haar omarmt.

Een bekend kapsel voor mannen met middellang golvend haar is de Bro Flow. Dat is een soort slick-back waarbij het haar naar achteren in model wordt gebracht. Je golvende haren worden achter je oren in model gebracht. Je oren zijn dus nog zichtbaar als iemand je in je gezicht kijkt.

In een bepaalde mate is het Bro Flow kapsel eigenlijk een vorm van een middenscheiding. Varianten daarop zijn het gordijntjeskapsel, waarbij je dus wel je haar voor je gezicht laat vallen of je haar over je oren laten vallen.

Een middenscheiding werkt perfect voor mannen met golvend haar omdat het structuur nodig heeft. Je kan er vervolgens zelf voor kiezen hoe je je golvende haar in model wilt brengen: achter je oren, over je oren of (deels) over je gezicht. Je moet er wel voor zorgen dat je golvende haar een goede, middellange lengte heeft om dit te kunnen bereiken.

Een andere optie voor mannen met middellang golvend haar is een lekker los kapsel. Een messy of warrig kapsel werkt ideaal met golven en is redelijk simpel te onderhouden. Je laat je golvende haar gewoon zijn gang gaan en houdt het met een beetje product in toom. Lossere kapsels en warrige kapsels kunnen ook wel tegen wat wind en breng je makkelijk weer in model met je handen.

Bro Flow Wavy Hair

Middle part wavy hair with fade

Messy Medium Long Wavy Hair

Beste producten voor mannen met middellang golvend haar

Wanneer golvend haar wat langer wordt, dan moet je een klein beetje op gaan letten met bepaalde haarstyling producten. Hele stroeve en matte producten zullen lastiger door je haar verdeeld kunnen worden en aan je haren gaan trekken.

Daarom zou ik aanraden om producten te gebruiken met een medium hold met een semi-matte finish of medium glans. Dat kunnen pastes, waxen of creams zijn. Een goede pre-styling spray kan ook aan te raden zijn om jouw golvende haar extra veel volume en structuur mee te geven.

Een pommade zou een optie kunnen zijn wanneer je kiest voor een strakker Bro Flow kapsel. Pommade zijn wat plakkerig en goede voor strakke looks, zoals slick-back kapsels. Ze hebben vaak meer glans.

Pre-styling sprays in de shop

Lang golvend haar mannen

Als je veel geduld hebt of erg vastberaden bent, dan kan je gaan voor een lang golvend kapsel. Lang golvend haar is toch wel weer een stukje langer dan medium lang haar. Een indicatie van lang haar is dat het toch wel zo’n beetje tot je schouders komt of verder. Het kan dus even duren voordat je golvende haar deze lengte heeft en de fases in de tussentijd kunnen soms wat vervelend zijn.

Met lang haar zijn er verschillende opties om te bekijken. Zo kan je je haar lang laten groeien vanuit een middenscheiding en het dan tot je schouders laten komen of je laat het gewoon op een natuurlijke manier lang groeien en dan wordt de slag in je haar of de golven vanzelf beter zichtbaar.

Door de zwaartekracht zul je zien dat de golven vooral meer aan de onderkant zullen zitten. Daarom is het mooi om je golvende haar dan tot je schouders te laten vallen. Het kan ook interessant zijn om je haar te kleuren, bijvoorbeeld blonderen of highlights aanbrengen. Dat geeft je langere, golvende haar weer een hele andere dimensie.

Long wavy hair for men

Long blonde wavy hair

Beste producten voor mannen met lang golvend haar

Wanneer je echt lang golvend haar hebt, dan zou ik vooral kijken naar creams en sprays. Je hebt geen hele hoge hold nodig, maar vooral wat definitie. Lang haar zal je regelmatig moeten föhnen om het goed droog te krijgen en dan wil je wel je golvende haar goed beschermen met een hittebestendige spray. Wanneer je haar droog aanvoelt, dan kan je ook gebruik maken van een haarolie met arganolie.

Daarnaast is bij lang golvend haar voor mannen de verzorging ook heel belangrijk. Gebruik dus altijd een goede conditioner wanneer je je haar hebt gewassen. Golvend haar heeft sneller de neiging om pluizig te worden dan stijl haar, vooral als het langer wordt.

Haarcrème voor mannen in de shop

Conclusie

Ondanks dat stijl haar wellicht het gemakkelijkste haartype is, heeft golvend haar ook enorm veel potentie. In deze post heb je wel gezien dat er enorm veel keuze is qua herenkapsels voor mannen met golvend haar. De ingebouwde structuur dat golvend haar heeft is een mooi meegenomen luxe. Daarom zijn vooral de iets lossere kapsels met meer volume geweldig voor mannen die een slag in het haar hebben.

Heb je nou juist stijl haar en zou je best wel wat slag in je haar willen hebben zodat je een mooi golvend haar kapsel kan bereiken. Dan zou je kunnen gaan voor een lichte permanent. Op die manier creëer je golven in je haar en kan je gaan voor een ander soort kapsel dan je wellicht normaal hebt.

Golvend haar kan ook de meeste producten wel goed aan, maar bij zeer matte of stroeve producten zal je een klein beetje moeten opletten, want anders gaan ze aan je haren trekken en dan is het niet prettig om een product te verdelen in je golvende haar.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste kapsels, haarverzorging en grooming. In onze Moquer shop vindt je daarnaast meer dan 900 producten om jou te helpen met jouw beste look!