Mannenverzorging

Ik hoef jou niet meer te vertellen dat mannen verzorging hoog op de agenda staat en dat goed voor jezelf zorgen en er goed uit willen zien niet alleen voor vrouwen is. Anno nu wil ook een man gewoon de beste verzorging.

Wat bedoelen we met mannen verzorging?

Verzorging is nogal een heel breed begrip, dus wat wordt er dan verstaan onder verzorging voor mannen? Eigenlijk betreft het alles op het gebied van lichaamsverzorging, dus van top tot teen kan je wel zeggen.

Mocht je Moquer al een beetje kennen, dan weet je dat we meer dan 100 mannenblogs hebben en een zeer uitgebreide mannenshop hebben met meer dan 1000 producten voor mannen. Middels deze blog post zal ik je de goede kant opsturen betreffende verschillende takken van mannen verzorging.

Haarverzorging voor mannen

Laten we maar gewoon bovenaan beginnen qua mannen verzorging en dat is uiteraard haarverzorging. Het is belangrijk om goed voor je haar te zorgen, zeker als je bijvoorbeeld last hebt van roos. Wanneer je last hebt van roos, bekijken dan deze blogpost eens.

Uiteraard ook als je geen last hebt van roos, dan is een shampoo toch wel een basisproduct voor een goede mannen verzorging. In deze blogpost vindt je meer info over goede mannenshampoos.

Wanneer je last hebt van droog haar, dan wil je een goede conditioner of haarolie gebruiken en ook daar hebben we meer informatie over beschikbaar. Bekijk dan deze blogpost.

Haarstyling voor mannen

Schoon en verzorgd haar is natuurlijk het begin van een goede mannen verzorging, maar voor veel mannen is de styling wellicht nog wel belangrijker. Je wilt er een beetje leuk bijlopen en gezien worden natuurlijk.

Haarstyling

Haar styling was altijd de core-business van Moquer en dat is het nu nog steeds wel. In de Moquershop kan je echt enorm veel verschillende haarstyling producten vinden, maar dan zie je wellicht door de bomen het bos niet meer.

Om eerlijk te zijn, hebben we teveel blogs om op te noemen op dit gebied, maar deze blogpost over de verschillen tussen alle verschillende type haarstylingproducten is toch wel een must-read op weg naar de beste mannen verzorging en styling.

Mocht je nog op zoek zijn naar een goede kam of haarborstel, dan is deze blogpost zeker nuttig.

Gezichtsverzorging voor mannen

Wederom een heel groot sub-onderwerp van mannen verzorging, want onder gezichtsverzorging vallen bijvoorbeeld gezichtsreinigers/face washes, face scrubs, toners, maskers, moisturizers en ook anti-aging producten.

Gezichtsverzorging

Ik hoor je denken: “waar moet ik dan in godsnaam beginnen?” Als je nog helemaal niets gebruikt, dan is een goede gezichtsreiniger en moisturizer een prima begin. Meer informatie over gezichtsreinigers voor mannen vindt je in deze post en voor moisturizers in dit bericht.

Een goede eerste stap is het lezen van dit blogartikel, want dan kan je erachter komen wat voor huidtype je hebt. Dat maakt de keuze voor de juiste producten ook een stuk makkelijker.

Scheren voor mannen

Een ander zeer belangrijk aspect voor mannen qua verzorging is scheren. Dat kan je baard zijn, maar je kan er ook voor kiezen om je borsthaar te scheren of bijvoorbeeld je schaamstreek. Twijfel jij of je je borsthaar moet scheren, lees dan deze blog post eens door.

Scheren kan op veel verschillende manieren gedaan worden. Je kan een wegwerpmesje gebruiken, een safety razor of bijvoorbeeld een elektrische timmer. Op onze blog en ook in onze shop, hebben we veel artikelen over klassiek scheren. Nieuwsgierig naar klassiek scheren, dan kan je hier klikken.

Je huid is niet altijd blij met scheren en je wilt geen ingegroeide haren krijgen. Lees deze blogpost wanneer je de kans op ingegroeide haren bij je baard en ook je schaamstreek zo veel mogelijk wilt beperken.

Baardverzorging

Er is ook altijd de optie om juist niet te scheren, maar ook dan heb je de juiste verzorging nodig als man. Een goede baardverzorging voorkomt een droge huid, witte schilfers en een moeilijk handelbare baard.

Voor de beste mannen verzorging zou je een baardshampoo, baardconditioner, baardolie en baardbalsem nodig hebben, maar je kan ook beginnen met een baardolie als je nog niet eerder van dit soort producten hebt gebruikt.

Over alle vier de categorieën hebben we blogposts en ook de nodige beschikbare producten in de shop. Dus als je gaat voor de beste mannen verzorging, dan zit je bij Moquer altijd goed. Zowel op de blog als in de shop.

Klik hier voor al onze baardblogs!

Huidverzorging voor mannen

Ik kan het niet leuker maken, maar ook huidverzorging is een enorm brede subcategorie in de mannen verzorging. Het bevat veel dezelfde producten als bij gezichtsverzorging, maar dan speciaal voor de dikkere mannenhuid.

Om de belangrijkste producten maar meteen even op een rij te zetten: douchegel, bodyscrub, bodylotion en uiteraard ook een deodorant.

Huidverzorging

De meeste mannen gebruiken wel een deodorant, maar je huidige deodorant biedt vermoedelijk niet de beste mannen verzorging als het een spray betreft. De beste deodorant zijn deo sticks. Klik hier voor alle top deodorantsticks in de Moquer shop!

Qua lichaamsverzorging voor mannen zou ik gewoon beginnen met een fijne douchegel en een bodylotion als je merkt dat je huid vrij droog is na het douchen. Lees deze blogpost om een goede douchegel te kiezen.

Heb je vaak droge handen, dan is een handcrème geen overbodige luxe. Dit komt vaak voor in de winter, wanneer het buiten kouder is en je de verwarming aan hebt staan binnen. Klik hier voor alles over handcrème voor mannen.

Conclusie

Het is wellicht een iets andere blogpost geworden dan normaal, maar ik hoop je hiermee op weg te hebben geholpen in de wereld van de beste mannen verzorging. Zoals je ziet zijn er ongelooflijk veel opties en dan heb ik alleen nog maar de belangrijkste producten even vermeldt.

Er staan nog veel meer interessante blogposts op de Moquer blog. Denk ook aan allerlei verschillende kapselopties en dergelijke. En in de Moquer shop vindt je vervolgens alle producten per categorie, dus er is een hele mooie synergie tussen de blog en de shop.

Op die manier hopen we dat elke man de beste mannen verzorging kan krijgen en zich zelfverzekerd voelt en lekker in zijn vel zit. Iets waar we bij Moquer al sinds 2014 aan werken, dus we hebben de nodige ervaring.

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste mannen verzorging.