gezichtstoner voor mannen

en dagelijkse huidverzorgingsroutine is van belang om je gezicht goed te verzorgen. De stappen voor de een goede verzorging zijn gezichtsreiniging, exfoliatie, gezichtstoner en gezichtshydratatie. Je zou denken dat je tussen gezichtsreiniging en gezichtshydratatie geen extra stap hoeft te zetten.

Nu is het alleen zo dat soms de gezichtsreiniger een beetje in de poriën achterblijft of te agressief is voor je huid. In dat geval pakt de toner alles mee en herstelt het de PH waarde van de oppervlakte van je huid.

Toner is ideaal voor mannen met een niet egale huid, vette huid en/of wanneer je last hebt van acne.

Bij een uitgebreide gezichtsverzorgingsroutine staat het gebruik van een face toner op de derde plaats:

  1. Gezichtsreiniging
  2. Exfoliëren
  3. Toner
  4. Serum
  5. Moisturizer

Verschil tussen een toner en tonic?

Wellicht heb je ook wel eens gehoord van een gezichtstonic. Een tonic en toner worden nog wel eens met elkaar verwart. Hoewel ze deels dezelfde eigenschappen hebben, is er toch wel een verschil. Een gezichtstonic is meer gericht op de reiniging van je huid. Dat kan vooral interessant zijn als je echt een vettige huid hebt.

Een toner is meer een soort primer om je huid alvast te hyrateren voordat je een moisturizer of gezichtscrème aabrengt.

Voordelen van gezichtstoner

Gezichtstoner is dus een soort extra reiniging die je huid ook nog verzorgt. Als je een vettige huid hebt, te herkennen aan een glimmend voorhoofd of acne, kan een toner voor je gezicht ontzettend goed helpen om minder last te krijgen van een vettige huid of onzuiverheden.

Je doet de toner dan op een wattenschijfje en veegt deze, voorzichtig, over je huid. Richt je vooral op de delen van je gezicht die last hebben van meer vettigheid.

Het maakt je huid dus minder vet en kan hierdoor je moisturizer zelfs een wat mattere finish geven. Het kan ook rode plekken op de huid verminderen.

Als je ook gebruikmaakt van een serum zorgt de toner voor je gezicht ervoor dat het serum beter door je huid wordt opgenomen. Ook de gezichtshydratatie wordt beter opgenomen door de face toner.

Daarbij voorkomt het ook verstopte poriën en daarmee ingegroeide haren.

Wanneer moet je juist géén toner gebruiken?

Heb je juist last van een droge huid? Dan kan een toner net een beetje too much zijn. Let dan goed op dat je een toner haalt voor een droge of gevoelige huid die de vochtbalans van je huid intact houdt en andere ingrediënten bevat die zorgen voor de nodige hydratatie.

Want een toner kan nog altijd wél handig zijn als je een gevoelige huid hebt of dagelijks met een wat vuilere huid terugkomt van je werk. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je in de buitenlucht werkt.

Hoe begin je met toner voor je gezicht

Als je niet zeker weet of je een gevoelige of droge huid hebt, dan kun je het beste een paar keer per week beginnen met het gebruik van een toner om te zien hoe je huid hierop reageert. Je kan ook een test doen om erachter te komen wat je huidtype is.

Je kunt ook eerst kleine verpakkingen, of reisverpakkingen, bestellen zodat je niet te veel verspilt om de juiste toner voor jouw huid te vinden.

Lijkt het maar niet goed te komen? Dan kan je ook een afspraak maken met een dermatoloog of schoonheidsspecialist voor mannen om de juiste toner voor jouw gezicht te vinden.

Face toner van Moquer

In de Moquer shop kun je van alles krijgen voor huid, baard en haar. Dus natuurlijk hebben wij ook toners voor je gezicht in ons assortiment. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor mannen en dit is een goede plaats om eens te beginnen met het gebruik van een toner om te zien wat dit voor jouw huid kan doen.

Hieronder zal ik een aantal populaire opties even afzonderlijk bespreken om je te kunnen hepen bij je keuze.

Brickell Men's Balancing Toner

Deze toner is zeer geschikt voor mannen met een wat vettige huid en acne. Deze toner helpt je huid te kalmeren en om meer in balans te zijn.

Overtollig olie wordt verwijderd terwijl je poriën en huid gereinigd worden van onzuiverheden. De formule bevat komkommer, toverhazelaar, pepermunt en aloë vera om irritatie te verminderen en gelijk je huid te verzorgen en te kalmeren.

Deze formule is 100% natuurlijk. Ideaal voor de milieubewuste man, en de man die gewoon geen chemische ingrediënten op zijn gezicht wil aanbrengen. Daarnaast zijn er nog veel meer Brickell Men's Products die zeer goed samenwerken met deze toner voor je gezicht.

Lumin Skin Purifying Toner

De Lumin toner werkt goed voor mannen met een gecombineerde of vettige huid. Het helpt om de pH-waarde van je huid te herstellen waardoor je minder snel last zal krijgen van onzuiverheden. Lumin is een merk dat zijn producten basseert op Koreaanse huidverzorgingsproducten voor een ultieme werking.

Deze toner van Lumin zal ook helpen om je huid elastisch te houden en dat werkt dan weer goed tegen huidveroudering. De formule bevat geen alcohol, parabenen of sulfate en helpt om jouw huid er weer jonger en levendiger uit te laten zien.

Lumin Skin heeft een uitgebeid assortiment aan huidverzorgingsproducten voor mannen die ideaal gecombineerd kunnen worden.

Baxter of California Herbal Mint Toner

De Baxter of California Toner bevat geen alcohol, sulfaten of parabenen en is dus mild voor je huid. Het helpt ook om roodheid en huidirritatie te voorkomen voor een beter uitziende huid. Deze toner voor je gezicht werkt erg goed in combinatie met een serum en moisturizer. Het versterkt het resultaat van deze producten voor een gezondere huid.

De formule bevat komkommer om je huid te kalmeren en er zit ook vitamine E in dit product om jouw huid te beschermen tegen vrije radicalen. Je hoeft niet bang te zijn voor een glanzend gezicht. Deze toner van Baxter zal daarnaast ook je huidcomplexie verbeteren.

Baxter of California is een merk dat al meer dan 50 jaar helpt om mannen te voorzien van hoogwaardige huid- en haarproducten. Dus ook bij dit merk kan je andere producten vinden die perfect samenwerking met deze gezichtstoner.

Conclusie

Een toner voor je gezicht is misschien iets waar je niet meteen over na hebt gedacht als man, maar het vormt wel een belangrijke stap in een goede huidverzorgingsroutine. Het heeft zowel reinigende als hydraterende eigenschappen. Doordat het de pH-balans van je huid verbetert, voorkomt het ook onzuiverheden. Een gezichtstoner was je ook niet af, maar je brengt je moisturizer of serum eroverheen aan.

Vooral wanneer je een vettige of gecombineer huid hebt, kan een face toner uitkomst bieden. Een toner laat je huid niet glimmen en reguleert de talgproductie waardoor je minder snel last krijgt van een glimmend voorhoofd of vettige neus. Het is wel belangrijk om altijd een dagcrème of moisturizer aan te brengen na je toner om de vochtbalans om peil te houden.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogartikelen, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste huidverzorging, haarverzorging en haarstyling!