kapseltrends voor mannen in 2015

Wat zijn in 2015 de trends voor mannenkapsels? Wij doen een voorspelling gebaseerd op de laatste trends en kapsels in grote modesteden. Hier lees je wat wij denken dat de nieuwe trends in 2015 zullen zijn. Let wel op dat trends voor mannen kunnen ontwikkelen en dat je er aan kunt aanpassen. De barber trend uit 2014 zal doorgaan en we gaan veel nieuwe variaties zien op populaire kapsels.

Check hier de nieuwste haarstijlen voor mannen die zijn gepresenteerd in de lente en zomer shows voor 2015 in steden als New York, London, Milan, Florence en Rome.

Zijscheiding (Side Part)

De zijscheiding is een veelbesproken kapsel, maar zal in de 2015 blijven domineren als populairste kapsel. Wat anders zal zijn is dat we minder echte undercuts gaan zien. De kunst is om een zijscheiding te hebben waarbij het lijkt alsof je een undercut hebt zonder dat je haar is opgeschoren. Het is een vintage en tijdloos kapsel en je kunt er eindeloos mee variëren. Matte, glimmend, warrig, krullend, slicked back of juist met veel volume. De side part is een ideale basis.

Probeer ook vaak te variëren met de richting. Je zult merken dat je dan vaker opvalt. Let wel op dat haar erg stug kan zijn bij verandering. Gebruik een beetje extra product om maximale controle te krijgen over je kapsel.

De zijscheding: een sterk kapsel uit 2014 die we zeker terug gaan zien in 2015

Messy en warrige looks

Tegenover de strakke scheidingen staan natuurlijk de messy looks. Deze warrige stijlen zullen in 2015 populairder worden en wellicht zelfs populairder dan de zijscheiding. Een warrige look kan met ieder soort kapsel gecombineerd worden en gaat ook erg goed samen met je undercut uit 2014. Gebruik voor optimaal resultaat een product met veel structuur. Bijvoorbeeld de Hanz de Fuko Quicksand. Het zijn perfecte kapsels voor mensen met dun haar, want je kunt heel makkelijk veel volume creëren.

De pony (the mop)

Een bepaalde stijl is vaak een reactie op iets wat er aan vooraf is gegaan (bijvoorbeeld de skinny jeans na jaren van ultra baggy jeans). Het tegenovergestelde slicke strakke kapsel zijn natuurlijk nonchalante kapsels waarbij het haar naar beneden hangt. We hebben het hier niet over de Justin Bieber pony (een kapsel dat we sowieso nooit zouden aanraden), maar over de oldschool kapsels gebaseerd op haarstijlen van rockers.

Het is een perfecte stijl voor krullend/golvend haar. Bij dun haar kun je dit kapsel bereiken door gebruik te maken van een sea salt spray. Dit is kapsel is meer een haarstijl dan een kapsel. Probeer te variëren met je kapsel en draag het eens lekker los naar beneden toe en wissel het weer af met strakke scheidingen.

Lang haar!

Lang haar is niet voor iedereen weggelegd, maar toch zien we steeds meer lang haar bij mannen op straat. Wie had gedacht dat Jezus Christus na 2015 jaar nog steeds een trendsetter zou zijn!? De knot is bijvoorbeeld iets wat we veel vaker terug gaan zien in 2015. De knot is een soort vervanging voor de mannelijke paardenstaart. Lang haar hoeft niet extreem lang te zijn en als je je haar laat groeien dan moet je natuurlijk door de ‘lelijke fase’ heen waar je niets met je haar kan. Alles voorbij je kin is cool!

Zorg er wel voor dat je eens in de zoveel tijd het haar bijwerkt, zodat het mooi lang wordt en zodat het niet onverzorgd gaat ogen.

Conclusie

Dit is wat we volgens de grote modeshows kunnen verwachten. Vaak zijn de looks (zowel de kapsels als de kleding) vrij extreem bij deze fashion shows en dat is in 2015 niet anders. Maar dit zijn goede kapsels die je gemakkelijk in model kan brengen met wat goede haarproducten. In de Moquer shop zijn er heel veel hoogwaardige haarstyling- en haarverzorgingsproducten voor mannen beschikbaar.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van haarstyling, haarverzorging, grooming en meer!