• Voor 23:45 uur besteld = morgen bezorgd
  • Tot 9% korting bij 5 artikelen
  • Altijd snel antwoord op je vragen
  • Gratis cadeau bij orderwaarde van € 75

Shavette

Wat is een shavette

Lees meer

Een shavette scheermes is een klassiek scheermes dat je kan openklappen. Het is een open scheermes met verwisselbare mesjes. Dat is ook meteen het verschil met een straight razor, want dat is een opklapbaar scheermes zonder losse scheermesjes.

De term shavette is in het leven geroepen door het Duitse merk Dovo. Vroeger stond het bekend als een “replaceable blade straight razor,” maar tegenwoordig is de naam shavette helemaal ingeburgerd als het gaat om een open scheermes met losse mesjes.

Voordelen van een shavette

Dat is ook meteen het mooie aan een shavette scheermes, want dan kan je zelf kiezen wat voor mesje je wilt gebruiken en je hoeft je scheermes nooit te slijpen. In een shavette gaan single-edge scheermesjes, maar je kan ook een double-edge scheermesje doormidden breken.

Een shavette is dus een mooi scheermes voor thuis, maar ook handig voor een barbier. Je vervangt het mesje bij elke klant en dan kan je altijd hygiënisch scheren en de scheerbeurt aanpassen aan de klant. Niet iedereen heeft dezelfde huid en dat vergt andere scheermesjes.

De single-edge of eventueel double-edge scheermesjes die je in een shavette plaatst zijn ook zeer betaalbaar. In veel gevallen heb je het over minder dan 50 cent per mesje en één mesje gaat zeker 10 scheerbeurten mee.

Hoe scheren met shavette?

Je klapt je shavette open en verwijdert het hoesje. Plaats daarna een single-edge scheermesje in de houder of een doormidden gebroken double-edge scheermesje. Gebruik een goede scheerzeep of scheercrème voor mooi schuim, eventueel geklopt met een mooie scheerkwast.

Neem het shavette in je hand en scheer met korte halen je baard in een hoek van ongeveer dertig graden. Je kan je andere hand gebruiken om eventueel je huid wat strakker te trekken om de baardhaartjes makkelijker af te scheren.

Over het algemeen is het het makkelijkste om met de groeirichting mee te scheren als je een shavette gebruikt. Dat verkleint de kans op huidirritatie en roodheid. Spoel daarna je huid af met koud water en dep je huid droog. Breng daarna een goede aftershave aan ter kalmering en hydratatie van je huid.

De beste shavette

Het toeval wil dat we in de Moquer shop een aantal mooie Dovo Shavettes hebben. Welk merk beter te gebruiken dan het merk dat de term shavette heeft bedacht? Er zijn een aantal mooie exemplaren met mooie houten handvatten, zoals de Dovo Shavette Olive Wood of Dovo Shavette Ebony Wood.

Ben je op zoek naar een hele betaalbare shavette, kijk dan eens naar de Bluebeards Revenge Shavette.

Lees minder
Filters
5 producten
Sorteren op
5 producten
Sorteren op