shampoo voor vet haar

Veel mannen hebben wel eens last van vet haar en dat kan erg vervelend zijn. Soms kan je haar er ook daadwerkelijk vettig uitzien en dat ziet er wat onverzorgd uit. In deze blog post ga ik dieper in op het probleem van vet haar en wat je eraan kan doen.

Wat is vet haar precies?

Wanneer we het hebben over vettig haar, dan betekent het dat je haar vettig aanvoelt als je er met je handen doorheen gaat. Er blijft dat een beetje olie achter op je handen en je haar voelt wat plakkerig aan.

Er zijn verschillende oorzaken van vet haar. Wanneer je veel haarstylingproducten gebruikt en met name oliebasis producten, dan word je haar daar vettig van. Denk aan oliebasis pommades of bijvoorbeeld zware haarclays. Lees hier meer over de verschillende type haarstyling producten.

Deze producten hebben bepaalde voordelen, zoals dat regen niet meteen je kapsel om zeep helpt en dat je langer kan doen met hetzelfde product, maar het zorgt ook voor build-up in je haar en dat zorgt voor een vettig gevoel.

Een tweede oorzaak van vettig haar is de aanmaak van te veel talg. Je huid maakt een natuurlijke olie aan om jouw huid en ook je haar zacht te houden, maar als je hoofdhuid te veel talg produceert, dan maakt dat je haar vettig of kan het zorgen voor andere hoofdhuid problemen. Daarom is het ook erg belangrijk om je hoofdhuid goed te verzorgen, aangezien dat een van de grootste oorzaken is van vettig haar.

Oplossingen tegen vet haar

Gelukkig zijn er manieren om vettig haar te verminderen. Een van de meest voor de hand liggende opties is een goede shampoo voor vet haar, maar niet elke shampoo is hetzelfde. En ondanks dat je vettig haar hebt, kan het ook zijn dat je last hebt van andere problemen.

Zo kan je vettig haar hebben, maar toch ook broos of droog haar. Of je hebt last van vettig haar en roos. Daarom is het belangrijk om erachter te komen welke problemen jouw haar heeft behalve het vettige, want anders gebruik je wellicht de verkeerde shampoo voor vet haar en je wilt de beste shampoo voor jouw haartype.

Shampoos voor vet en dunner haar

Deze eerste categorie is voor mannen met dunner haar, maar die wel last hebben van vettig haar. Dan is het belangrijk om een goed reinigende shampoo te hebben, maar je wilt ook wat meer volume in je haar krijgen. De shampoo voor vet haar moet je haar ook niet uitdrogen, want dan lijkt je haar nog dunner.

In veel gevallen zie je dat deze shampoos voor vet haar ook ingrediënten bevatten om jouw haar dikker te maken en de haar follikels te versterken. Dat gebeurt meestal met bepaalde proteïnes, zoals tarwe proteïnes en natuurlijke extracten. Ook hebben deze shampoos voor vet haar vaak ingrediënten om jouw haar te beschermen tegen zonlicht en hitte.

Shampoos voor vet haar en roos

Zowel vet haar als roos zijn beide symptomen van een vettige hoofdhuid. Veel mannen denken vaak dat alleen een droge hoofdhuid roos veroorzaakt, maar dat is niet zo. Ook een vettige hoofdhuid kan voor roos zorgen, meestal zijn de witte vlokken dan groter, want het zijn dode huidcellen.

In zo’n geval heb je een goede shampoo voor vet haar nodig, die ook jouw hoofdhuid de nodige verzorging geeft. Er zijn bepaalde ingrediënten die extra goed helpen tegen roos en hoofdhuidproblemen, zoals tea tree olie. Ingrediënten met antibacteriële en antischimmel eigenschappen kunnen helpen bij vet haar en roos.

Shampoos voor vet haar en droog haar

Vet en droog haar is een lastige combinatie. Je wilt je haar grondig wassen, maar niet je haar of hoofdhuid uitdrogen. Vet haar wordt veroorzaakt door de aanmaak van te veel talg op je hoofdhuid, dus je wilt een goede shampoo voor vet haar die tegelijkertijd niet alle natuurlijke oliën wegwast.

Vaak zie je dat deze shampoos voor vet haar ook ingrediënten bevatten zoals glycerine of panthenol om te zorgen voor hydratatie. Het zijn dus reinigende producten die ook hydraterende eigenschappen hebben. Daarom zijn deze shampoos meestal ook wel geschikt voor gekleurd of geblondeerd haar.

Shampoos voor normaal tot dik haar dat vettig is

Wanneer je normaal tot dik haar hebt als man en ook voelt dat je haar vettig is, dan heb je een goed en diep reinigende shampoo nodig. Haarstylingproducten zorgen vooral voor build-up in dikker haar, omdat je meestal meer product gebruikt om jouw dikke haar in model te houden.

Ook bij normaal haar, maar vettig haar, is deze categorie shampoos voor vet haar aan te raden. In zo’n geval zijn clarifying shampoos en diep reinigende shampoos je beste vriend. Doordat deze shampoos voor vet haar een diepere reiniging hebben, zijn ze niet altijd geschikt om te gebruiken in gekleurd haar.

Conclusie

Vet haar is een veelvoorkomend probleem, maar gelukkig zijn er wel oplossingen voor. Zoals een geode shampoo voor vet haar. Dat kan al een hoop schelen. Het is wel belangrijk om te weten waar jouw vettige haar vandaan komt. Heb je last van een hoofdhuid die te veel talg produceert of gebruik je vaak vettige producten, zoals een oliebasis haarklei of pommade?

En niet elke shampoo voor vet haar is meteen de beste voor jouw specifieke haar. Het hangt ervan af of je bijvoorbeeld dun of dik haar hebt of last hebt van droog haar of wellicht heb je een gevoelige hoofdhuid.

Lees dus goed de beschrijvingen van shampoos voor vet haar om te zien of ze geschikt zijn voor jouw haar en het probleem kunnen oplossen. Soms duurt het even voordat je jou ideale shampoo hebt gevonden. In de Moquer shop vindt je tientallen mannenshampoos die jou kunnen helpen met jouw vette haar.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van haarverzorging, haarstyling, huidverzorging en meer!