lentekapsels voor mannen

Het is vandaag 15 april en volop lente. Heel Nederland staat op z’n kop, want het is ‘rokjesdag’. Wij mannen vinden dat natuurlijk helemaal geweldig en je zult ons ook niet snel horen klagen over de blote benen van onze vrouwelijke medemens.

Rokjesdag is niet alleen de dag waarop vrouwen massaal rokjes en korte broeken dragen, het is ook vaak een van de eerste aanwijzingen dat de lente (en daarna de zomer) haar intrede doet. Jij, als man, wil natuurlijk wel een beetje in de smaak vallen bij al dat vrouwelijk schoon. De lente is het seizoen om aan je uitstraling te denken. En je uitstraling begint natuurlijk bij een puik kapsel.

De lente is vaak ook het begin van nieuwe trends, nieuwe mode en natuurlijk nieuwe haarstijlen. Vandaag lees je precies hoe je jouw undercut omtovert in een lenteproof kapsel.

Van Undercut naar Lente Kapsel

Lentekapsel

Het meest voorkomende kapsel van vandaag de dag is de undercut. In het Nederlands noemen we dat ook wel het opscheer kapsel. De undercut is niet weg te slaan uit het straatbeeld. Overal waar je kijkt zie je jongens en mannen met kort opgeschoren zijkanten, maar die trend is nu toch echt over haar hoogtepunt heen. Wat we in de lente en de rest van het jaar steeds meer zullen gaan zien is de meer ‘messy’ undercut.

De zijkanten zijn niet meer extreem (tot tegen het kale aan) opgeschoren. De bovenkant wordt steeds minder in hele strakke scheidingen gedragen. Wat we ook gaan zien is dat de er veel meer natuurlijke producten gebruikt gaan worden. Niet meer dat hele vettige en strak gekamde.

Lang haar in de lente

Maar je kunt het natuurlijk ook helemaal over de andere boeg gooien. Veel mannen kiezen ervoor om hun haar lang te laten groeien, want lang haar is dit jaar gewoon hot. Bovendien kun je veel meer met lang haar dan je in eerste instantie denkt. Op de Moquer blog kan je veel meer info vinden over lang haar.

Het is wel van belang om langer haar goed te verzorgen. Vergeet dus niet om een goede conditioner te gebruiken of een haarolie, wanneer je merkt dat je haar echt droog begint te worden. 

Of juist voor een lekker kort kapsel?

kort kapsel voor mannen

Nu is het natuurlijk niet zo dat je een undercut alleen maar langer hoeft te laten worden. Hoewel het minder populair is op dit moment zijn er ook genoeg mannen die kiezen voor een gemillimeterd kapsel (of in ieder geval een stuk korter aan de bovenkant). Ik heb in het verleden zelf gemillimeterd haar gehad en ik moet zeggen dat dat soms gewoon echt heerlijk is.

Het lastige is wel dat je er een juiste vorm hoofd voor nodig hebt. Niet iedereen kan een gemillimeterd kapsel hebben, maar dit geldt eigenlijk voor alle kapsels. Lees ook mijn blog post die je alles vertelt over jouw gezichtsvorm.

De baard is passé in de lente

Dan nog even iets over de baarden en de snorren. Eerst hadden we een hele duidelijke trend waarbij mannen allemaal hun baard lieten staan. Volle baarden zijn een hele tijd echt in geweest, maar aan alles komt een eind. De trend van de volle baard is dan ook langzaam maar zeker aan het verdwijnen.

Ook de hipstersnorretjes kunnen echt niet meer. Wij snappen dat het ontzettend moeilijk is om van het een op het andere moment afscheid te nemen van je geliefde baard en enkele jaren later kan het zo maar zijn dat baarden en snorren weer helemaal in zijn.

We adviseren je dan ook (als je van je baard af wil) om geleidelijk aan je baard steeds korter te maken en uiteindelijk te trimmen of helemaal weg te scheren.

Wees ook vooral niet bang om te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen. Als je het nooit doet, zul je het ook nooit weten.

Conclusie

We hopen in ieder geval dat je nu iets wijzer bent geworden en meer mogelijkheden ziet om langzaam aan van een undercut over te stappen op een ander kapsel. In de lente zien we veel veranderingen en het kan soms moeilijk zijn om dat bij te houden, maar daar helpen we bij Moquer bij.

Het is ook belangrijk om te onthouden dan kapsels en baarden constant veranderen en dat trends elkaar in hoog tempo opvolgen. Wat nu niet meer populair is, kan een paar jaar later juist wel weer populair zijn. Neem alle trends dus altijd een beetje met een korreltje zout.

De beste lentekapsels voor heren hebben natuurlijk ook goede styling nodig, dus bekijk eens ons haarstyling assortiment in de Moquer shop!

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van kapels, baarden en grooming!